Prethodni članak
Sljedeći članak

SMRT BANDIĆA Tko je žena koja će do izbora voditi Zagreb?

Milan Bandić je imao dvije zamjenice


Nakon iznenadne smrti zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, otvorilo se pitanje tko će do izbora voditi glavni grad Hrvatske,

U slučaju smrti gradonačelnika nakon dvije godine mandata, prema zakonu, do izbora grad vodi netko od njegovih zamjenika. Milan Bandić ima dvije zamjenice, Jelenu Pavičić Vukičević i Oliveru Majić. Ali za razliku od Majić koja nije njegov bliski krug ljudi i tek je nakon prošlih izbora izabrana za dogradonačelnicu, Pavičić Vukičević je suradnica od početaka njegove karijere. I potvrđeno je za 24sata u Stranci rada i solidarnosti da će ona preuzeti funkciju do izbora sredinom svibnja.

Pavičić Vukičević (46) je profesorica komparativne književnosti i s Bandićem je bila praktički od početka njegove karijere. Bila je tajnica u gradskom SDP-u kada je Bandić izabran prvi puta na dužnost 2000. godine. U njegovim prvim mandatima je obnašala različite funkcije. Bila mu je već zamjenica u mandatu koji je počeo 2009. godine, a također je bila i pročelnica za obrazovanje, kulturu i sport.

Nakon izlaska iz SDP-a, ona je otišla s Bandićem i kada je pritvoren ostala je na njegovoj strani, organizirala je i prosvjede podrške. Bila je i predsjednica kluba Bandićevih zastupnika u Skupštini. U svom odnosu kroz godine je imala i razmimoilaženja s gradonačelnikom, ali nikada to nije javno iznosila.

Pavičić Vukičević je ovaj mandat provela prilično u sjeni i nije bila toliko aktivna kao nekada. Kako saznajemo, ona se planirala povući iz politike i više se ne kandidirati na izborima. Ali nakon smrti Milana Bandića, sada će morati voditi Zagreb do izbora u čemu već ima dugogodišnje iskustvo. Kako je i potpredsjednica stranke, morat će pripremiti stranku za izbore i dogovoriti kandidata za izbore.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook