Prethodni članak
Sljedeći članak

[SMOTRA MALIH VOKALNIH SASTAVA] Marijabistričke 'Ježice' ponovno najbolje


U Donjoj Stubici je održana Smotra malih vokalnih sastava u organizaciji Zajednice amaterskih kulturno umjetničkih udruga Krapinsko - zagorske županije i suorganizaciji KUD-a Stubica.

Na 17. Smotri malih vokalnih sastava KZŽ nastupilo je šest sastava, među kojima je najbolje ocijenjen MVS KUD-a Lovro Ježek Marija Bistrica Ježice. Sve sudionike je na samom početku smotre pozdravila zamjenica župana Jasna Petek, koja je ovom prilikom ponovno zahvalila svim članicama i članovima kulturno-umjetničkih društava na doprinosu obogaćivanju kulturnog i društvenog života zagorskih općina i gradova te Krapinsko-zagorske županije u cjelini. - Hvala Vam i na predstavljanju naše zajednice i izvan granica županije te svemu onome što činite na promicanju kulture i baštine u našim sredinama – poručila je zamjenica župana za društvene djelatnosti.

Okupljene je pozdravio i gradonačelnik Donje Stubice Nikola Gospočić, dok je izvedbe sastava pratio i predsjednik Zajednice amaterskih kulturno umjetničkih udruga KZŽ Boris-Roman Blažinić. Selektorica Smotre bila je Irena Miholić.

Na županijskoj su smotri nastupili i mali vokalni sastavi KUD-a Bedekovčina, KUD-a Stubica, KUD-a Lobor, Udruge Magdalenić te KUD-a Sveti Križ Začretje. Pobjednički sastav Ježice je za smotru prijavio izvedbe pjesama Međimurje malo (tradicionalna iz Međimurja, glazbena obrada: K. Odak), Tebe lepo ja pozdravlam (tradicionalna iz Samobora, glazbena obrada: Ž. Bradić, Jankić je dojahal (tradicionalna iz Hrvatskog zagorja, glazbena obrada: B. Potočnik).

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook