Prethodni članak
Sljedeći članak

Smijenjen direktor Niskogradnje

Gradsko vijeće dalo suglasnost na odluku o opozivu člana uprave - direktora Niskogradnje Zlatka Kantocija


S deset glasova za i tri suzdržana, članovi pregradskog Gradskog vijeća donijeli su Odluku o davanju suglasnosti na opoziv člana uprave - direktora trgovačkog društva Niskogradnja d.o.o. za stambenu i komunalnu djelatnost Zlatka Kantocija. Navedena Odluka donesena je sukladno Izjavi o osnivanju Niskogradnje d.o.o., a nakon što je Nadzorni odbor spomenutog trgovačkog društva dana 30. listopada 2018. zatražio suglasnost Grada Pregrade, kao osnivača društva, na prijedlog Odluke o opozivu člana uprave.

Naime, trgovačko društvo Niskogradnja d.o.o. primilo je dana 11. listopada 2018. od  Županijskog državnog odvjetništva u Zagrebu Zahtjev za mirno rješenje spora, kojim Republika Hrvatska zahtijeva od Niskogradnje d.o.o isplatu naknade štete u iznosu 7.912.980,50 kn sa zateznom kamatom tekućom od 24. kolovoza 2017. godine.  - Navedena šteta nastala je time što je  Niskogradnja d.o.o., kao rudarski gospodarski subjekt, u razdoblju od 31. prosinca 2014. do 23. kolovoza 2017. godine, na eksploatacijskom polju Pregrada II, izvela eksploataciju mineralne sirovine tehničko-građevnog kamena u količini 316.519,22 m³ izvan granice rudarskog projekta, odnosno izvan granice dodijeljene koncesije. Prema navedenom pismenu, činjenice za ocjenu nastanka štete utvrđene su inspekcijskim nadzorom rudarskog inspektora Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta. Nadzorni odbor je, nakon razmatranja rada direktora i utvrđenih propusta, na svojoj sjednici održanoj u ponedjeljak, 29. listopada 2018. donio prijedlog Odluke o opozivu direktora Niskogradnje jer je  izravn povrijedio obvezu primjene pozornosti urednog i savjesnog gospodarstvenika u vođenju poslova navedenog trgovačkog društva, istaknuli su u svom izvješću.

Niskogradnja d.o.o. nesmetano će nastaviti obavljati svoje poslove i pružati komunalne usluge te će se poduzeti sve aktivnosti kako bi se sanirala šteta i očuvala radna mjesta. S obzirom da smatraju  da je naknada štete koju Republika Hrvatska potražuje prevelika, angažirat će se odvjetničko društvo te ćemo kroz sudski postupak nastojati dokazati neosnovanost ovako visokog novčanog iznosa koji se potražuje. Do izbora novog direktora koji će biti izabran putem javnog natječaja, na dužnost će se imenovati vršitelj dužnosti direktora te će društvo nastaviti dalje s radom. Sukladno rudarskom projektu i novom Ugovoru o koncesiji, nastavit će se tehnička sanacija kamenoloma koja je u tijeku i čiji se završetak planira u razdoblju od 10 do 15 godina te će se nakon toga perioda pristupiti biološkoj rekultivaciji kamenoloma. 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Na većini cesta vozi se uz povoljne vremenske uvjete i bez posebnih ograničenja. Poteškoće u prometu, povremeni zastoji i vožnja u koloni mogući su na dionicama cesta na kojima traju radovi. Danas od 14 do 23 sata na pojedinim državnim ...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program