Prethodni članak
Sljedeći članak

Slaven Janđel pobjednik petog fotonatječaja 'Bajka na dlanu', Tomica Forko pobjednik publike

Na natječaj su pristigle 132 fotografije, a 54 ih je ušlo u finale


U Bluesun hotelu Kaj u Mariji Bistrici jučer je održana završnica fotonatječaja 'Bajka na dlanu' kojeg već petu godinu za redom organizira Krapinsko – zagorska županija uz partnerstvo Zagorskog lista. Naime, među pristiglim fotografijama pobjednike bira stručni ocjenjivački sud u sastavu Dragutin Škreblin, Stefan Lupino i Mare Milin, a najbolja tri biraju i čitatelji Zagorskog lista putem portala zagorje.com. Na natječaj su prijavljene 132 fotografije, a u finale ih je ušlo 54.



Tako je ocjenjivački sud najboljom fotografijom proglasio onu Slavena Janđela, drugo je mjesto pripalo Zoranu Stanku, a treće Mladenu Banu. Dragutin Škreblin rekao je kako se Slavenova fotografija odmah nametnula kao pobjednička, a Mare Milin je dodala kako je odluka bila jednoglasna. Žiri je istaknuo kako je kvaliteta fotografija ove godine bila iznimna te da raste iz godine u godinu. – Moram reći da ja inače nisam ni planirao prijaviti tu fotografiju na natječaj i u zadnji tren sam se odlučio. Fotografijom se bavim desetak godina, a osim Zagorja, koje obožavam fotografirati, rado odem i u Sloveniju – rekao je pobjednik dodajući da je fotografija nastala sasvim slučajno na Bedekovčanskim jezerima dok je s prijateljem fotografirao nešto sasvim drugo. – Jako sam uporan kad je fotografiranje u pitanju. Evo, posljednjih četiri dana pokušavam fotografirati jednu fotku i još nisam uspio – rekao je Janđel.



Osim osvojenih novčanih nagrada, koje je osigurala Krapinsko – zagorska županija, nagrade su za pobjednike osigurali Kamp Terme Jezerčica, Lojzekova hiža i Blusensun hotel Kaj. Putem portala zagorje.com čitatelji su najboljim proglasili fotografiju Tomicu Forka, drugo je mjesto također pripalo Forku dok je treća bila Tihana Masnjak. Nagrade, pretplatu na Zagorski list i poklon vrećicu pobjednicima je predala urednica Zagorskog lista Maja Šimunić uz riječi kako je interes za glasovanje svake godine vrlo velik.



Okupljene je pozdravio domaćin, načelnik Marije Bistrice, Josip Milički istaknuvši kako je i ovaj natječaj dio turizma naše županije, a naglasio je i dobre rezultate koje njegova općina ostvaruje. Pozdrave je uputio i direktor Blusesun hotela Kaj Marin Soljačić, a zamjenica župana Jasna Petek zahvalila je svima koji su se prijavili na natječaj. – Hvala vam svima koji fotografirate ljepote našeg bajkovitog Zagorja koje možda mi ni ne vidimo kad prolazimo. Drago nam je što je interes za ovaj fotonatječaj sve veći i što je, kao što je rekao žiri, kvaliteta sve bolja – rekla je Jasna Petek. Dodala je kako naša županija obiluje ljepotama i bogatom turističkom ponudom koja nas je svrstala kao destinaciju broj jedan kontinentalnog turizma. Valja reći kako je u glazbenom programu nastupila Josipa Lončar, a svoja je vina predstavila Vinarija Micak.




Još članaka iz "Vijesti"

Facebook