Prethodni članak
Sljedeći članak

Skupština potvrdila novog ravnatelja Županijske uprave za ceste

Glasanju je prethodila rasprava koju je predvodila oporba koja je tražila da se imenovanje novog ravnatelja izbaci s dnevnog reda, dok se ne donese prvostupanjska odluka suda u postupku koji vodi bivši ravnatelj Vincelj.

  • Stjepan Sirovec

    Stjepan Sirovec


S 22 glasa za, 3 protiv i 9 suzdržanih, na današnjoj sjednici Županijske skupštine u Krapini izabran je novi ravnatelj Županijske uprave za ceste Krapinsko – zagorske županije, Stjepan Sirovec, dosadašnji zamjenik načelnika općine Radoboj.  Funkciju v.d.ravnatelja ŽUC-a do sada je imao Mladen Burić, nakon što je prije nekoliko mjeseci s te funkcije smijenjen Željko Vincelj.

Glasanju je prethodila rasprava koju je predvodila oporba koja je tražila da se imenovanje novog ravnatelja izbaci s dnevnog reda, dok se ne donese prvostupanjska odluka suda u postupku koji vodi bivši ravnatelj Vincelj. Za riječ su je javili oporbeni vijećnici Dragutin Ranogajec, Stjepan Ranogajec, Mirko Krznar i Zoran Gregurović. Pohvalili su Stjepana Sirovca i njegove kompetencije, ali i poveli raspravu oko toga zašto je poništen prvi natječaj za ravnatelja ŽUC-a i zbog čega je mijenjan Statut ŽUC-a i to da ga je mijenjalo Upravo vijeće bez onog tko je instituciju osnovao.

Izjavu nakon izbora dao je i novi ravnatelj, 32-godišnji Stjepan Sirovec. - Prije svega podržavam konstruktivnu raspravu svakog vijećnika,  svatko ima pravo na svoje razmišljanje i ovo je mjesto da se to iznese. Ne smatram da sam izabran po političkoj liniji, smatram da zadovoljavam uvjete. Javio sam se regularno na natječaj i smatram da je ovo dio moje struke i da ću zajedno sa svim akterima doprinijeti da ova ustanova radi još bolje, na dobrobit svih mještana Krapinsko – zagorske županije – izjavio je novinarima nakon izbora novi ravnatelj ŽUC-a.

S obzirom da Županijska skupština im 41 člana, da ih je 36 bilo prisutno i da su samo 3 člana glasala protiv, to znači da smo izabrali dobrog kandidata. Koliko znam iz rasprave koja je bila, nitko nije rekao da je kandidat loš. Istina, stoji činjenica da smo mi u sudskom sporu, međutim mi smo sigurni da smo u pravu i  da ćemo sudski spor i dobiti. Oporba je imala prijedlog da točku dnevnog reda o  imenovanju ravnatelja ŽUC-a skinemo dok ne završi sudski spor, no s obzirom na hrvatsko pravosuđe, koliko bi to čekali? Kad bi postojala garancija da će se to riješiti u roku mjesec, dva ili tri, u redu, ali s obzirom na iskustva koja imamo oko sudskih postupaka, mi smo odluku donijeli. U obrazloženju o smjeni bivšeg ravnatelja nismo ništa dodali niti oduzeli, samo ono što je pisalo u izvješću državne revizije. I još jedna stvar, zašto ja kao čovjek koji je odgovoran za poslovanje nemam pravo birati čovjeka koji bi trebao raditi? Što se događa u privatnom sektoru kada poslodavac nije zadovoljan radnikom? Čovjek odlazi i novi dolazi. Ni ovo mjesto nije vječno, nije to nasljeđivanje ili monarhija – komentirao je župan Željko Kolar, pohvalivši novog ravnatelja kao stručnog mladog čovjeka s iskustvom, koji radi na takvoj vrsti poslova. - Vjerujem da će čovjek kvalitetno odrađivati svoj posao. A ako neće, unaprijed zna da neće odraditi mandat do kraja. U krajnjoj liniji mijenjali su se pročelnici u uredima nakon 7 mjeseci, smjenjivani su ministri, pa se nije nšta epohalno događalo, pa se neće niti u ŽUC-u – jasan je bio župan.

- Nažalost sredstvima kojima ŽUC raspolaže u ovom trenutku, kada platite zimsku službu, redovno održavanje, nama je ostalo toliko sramotno malo novaca da bi čak i mogli bez 'direktora' ŽUC-a. I to je jedina istina i to čitavo vrijeme govorimo Vladi RH da mora mijenjati način financiranja ŽUC-a, jer mi u odnosu na prije dvije godine imamo 8 milijuna kuna manje na raspolaganju – zaključio je župan.

Između ostalog na dnevnom redu našao se i izvještaj župana za razdoblje srpanj - prosinac 2018., koji je prihvaćen većinom glasova. Umjesto dosadašnjeg vijećnika Milana Antonića kojem je s 1. siječnjem prestao mandat, umjesto njega u Županijskoj skupštini prisegnuo je Vladimir Hadžina. Prije početka sjednice održan je i aktualni sat.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook