Prethodni članak
Sljedeći članak

SKUPŠTINA DVD-A ZLATAR BISTRICA: Blagoslovljeno navalno vozilo

Vozilo je kupljeno u Austriji i to sredstvima koje je društvo godinama štedjelo


U subotu je održana redovna izvještajna skupština DVD-a Zlatar Bistrica. Prije samog radnog dijela skupštine blagoslovljeno je navalno vozilo marke Steyr, koje je DVD Zlatar Bistrica nabavio krajem prošle godine.

Vozilo je kupljeno u Austriji i to sredstvima koje je društvo godinama štedjelo. Vozilo je blagoslovio vlč. Petar Repić, župnik u Zlatar Bistrici. Inače, DVD Zlatar Bistrica broji 90 članova, od čega 25 članova djece i mladeži, a u 2018. godini zabilježili su 9 vatrogasnih i 27 tehničkih intervencija. U tri slučaja radio se o požarima trave i niskog raslinja, zabilježen je po jedan požar kuće i gospodarskog objekta, te 4 ispumpavanja vode.

U 2018. godini nije izostalo ni osposobljavanje, pa je tako društvo bogatije za 7 vatrogasaca i 2 dočasnika. Radovan Mikulec sudjelovao je u dislokaciji na Dugom otoku, a Goran Mikulec i Lovro Hajdek kao članovi novooformljene ekipe Fire combat, osvojili su 4. mjesto u Hrvatskoj. Osim operativnih i preventivnih vatrogasnih aktivnosti, članovi društva sudjeluju i u brojnim drugim događajima. Izdvajamo počasnu stražu kod Isusova groba u župnoj crkvi Sv. Ivana Krstitelja na Veliku subotu, sudjelovanje na vatrogasnom hodočašću u Mariji Bistrici, a u suradnji sa Osnovnom školom odrađena je prezentacija rada i opreme učenicima.

Ivanu Kuštu spomenica za 70 godina

Dodijeljeno je i nekoliko vatrogasnih spomenica i priznanja. Tako su brončane vatrogasne plamenice dobili Miroslav i Stjepan Martinjak, a srebrne vatrogasne medalje Filip Andrec i Radovan Mikulec. Spomenicu za 10 godina rada u društvu dobio je Nikola Herceg, a za 30 godina Darko Peršun, dok je spomenicu za čak 70 godina rada u društvu dobio Ivan Kušt. Uz članove brojnih prijateljskih društava, skupštinu su pozdravili i načelnik Općine Zlatar Bistrica Žarko Miholić, župnik Župe sv. Ivana Krstitelja Zlatar Bistrica vlč. Petar Repić i predsjednik VZKZŽ Stjepan Skuliber.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook