Prethodni članak
Sljedeći članak

SKUPŠTINA DVD – A G.STUBICA: Osim intervencija, društvo se bavilo nabavkom opreme i uređenjem prostorija

Podnesena su izvješća o radu u protekloj godini te o financijskom poslovanju


Dobrovoljno vatrogasno društvo Gornja Stubica proteklog je vikenda održalo 130.  Izvještajnu Skupštinu u prostorijama Vatrogasnog doma. Sjednicu je vodilo Radno predsjedništvo, predsjednik Marko Klanjčić, zamjenik predsjednika Stjepan-Svemirko Čekolj, zapovjednik Marko Frajtak i zapisničar Zlatka Jakšić.

Podnesena su izvješća o radu u protekloj godini te o financijskom poslovanju. Vatrogasna postrojba ima 20 potpuno opremljenih aktivnih vatrogasaca koji imaju položeni vatrogasni ispit i koji su prošli liječnički pregled, a društvo je lani nabavilo vatrogasnu opremu u vrijednosti 21.671 kuna.

Spomenute su brojne aktivnosti, manifestacije i događanja na kojima je društvo sudjelovalo tijekom 2018. godine na području Gornje Stubice, ali i kod drugih prijateljskih društava, kao i intervencije, kojih je bilo osam. Osim toga, obavili su i 20 prijevoza vode autocisternom te nekoliko ispiranja propusnih kanala i ispiranja cesti i nogostupa u više navrata.

Izvršeno je i osposobljavanje za zvanje „vatrogasac I klase“ u organizaciji VZO Gornja Stubica,koje je završilo 18 vatrogasaca. Tijekom godine uređena je nadstrešnica iza vatrogasnog doma, prostorija bivše trgovine ''Dona'' gdje su izgrađena dva sanitarna čvora, izvršeno bojanje prostorija, zamijenjena ulazna vrata te postavljena rolo vrata, izvršeni električarski radovi i postavljene pločice.

Na skupštini su donesene i odluke o Izmjeni i dopuni Financijskog plana za 2019.g., kao i plan rada i financijski plan za 2020. Donijeta je odluka o razrješenju člana Upravnog odbora Dragutina Boroša te je na njegovo mjesto u Upravni odbor imenovana Zlatka Jakšić.

Društvo će ove godine nastaviti s uređenjem spremišta, nabavkom garderobnih ormara, asfaltiranjem dvorišta te nabavkom informatičke opreme. Ovom su prigodom podijeljene spomenice za 10,20,30,40,50  rada u društvu, a osim predstavnika prijateljskih društava, skupštini su prisustvovali načćelnik Gornje Stubice Jasmin Krizmanić i njegov zamjenik Vladimir Škvorc te drugi gosti.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook