Prethodni članak
Sljedeći članak

SKUPŠTINA DVD – a DONJA STUBICA: Najavljen je skorašnji dolazak novog vozila

Predsjednik DVD – a podnio je izvješće o radu u 2018. godini


Svoju redovnu izvještajnu skupštinu održalo je Dobrovoljno vatrogasno društvo Donja Stubica. U svom izvješću, predsjednik Vjekoslav Matuša istaknuo je kako su donjostubički vatrogasci lani izašli na četiri požarne intervencije, ali i nekoliko intervencija uklanjanja drveća s prometnica i objekata, kao i na druge intervencije u pomoći unesrećenih osoba, ispumpavanja podruma i slično. Radili su i na pranju odvodnih cijevi i spremnika vodovoda te prijevozu vode, ali i u brojnim drugim akcijama, a uz proslav blagdana Sv. Florjana, sudjelovali su i u drugim događanjima u Donjoj Stubici.

- Svakako treba naglasiti i pohvaliti rad s našom djecom i mladeži. S njima se redovito i uspješno vježba te i ovom prilikom zahvaljujemo njihovim voditeljima. Rezultati koje su polučili bili su vrlo dobri – istaknuo je Matuša, dodavši i kako je organiziran odlazak u kamp Hrvatske vatrogasne zajednice u Fažanu.

Uspješno su obavljena i vatrogasna školovanja te su za zvanje vatrogasni dočasnik položila četiri člana, za  zvanje vartogasni časnik dva člana, a za voditelja vatrogasne mladeži četiri člana. Pohvalio je i rad puhačkog orkestra, čiji su nastupi sve kvalitetniji i zapaženiji kako u lokalnoj zajednici, tako i šire.

Zahvalio je svim pojedincima, organizacijama i svima ostalima koji surađuju s društvom i pomažu njegovom radu te je istaknuo dobru suradnju s Operativnim centrom i Zagorskom javnom postrojbom iz Zaboka te Gradom Donja Stubica. Dodijeljene su spomenice za 10, 20 i 30 godina djelovanja u društvu, ali i činovi i uvjerenja te pohvale novim operativcima koji su položili tečajeve. Najavljen je i dolazak novog kombi vozila, a sklupštini su prisustvovali brojni gosti, među njima i gradonačelnik Donje Stubice Nikola Gospočić, donjostubički župnik Ivan Brlečić te zapovjednik VZKZŽ Marijan Lovrenčić.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook