Prethodni članak
Sljedeći članak

SJEDNICA PREGRADSKOG GRADSKOG VIJEĆA: 'Oko Porezne uprave zauzimamo jasan stav kao i kod vraćanja tima T1 Hitne'

Pod točkom razno postavljena su pitanja u vezi reorganizacije Porezne uprave, gdje je gradonačelnik ponovno istaknuo važnost zauzimanja jedinstvenog stava oko zadržavanja institucija u gradu Pregradi

Na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Pregrade donesena je odluka o raskidu Ugovora o koncesiji za obavljanje komunalne djelatnosti - dimnjačarskih poslova te je taj posao povjeren Niskogradnji. Donesena je i Odluka o koeficijentima za obračun plaće službenika i namještenika. Zbog višestrukih Izmjena i dopuna Pravilnika o unutarnjem redu upravnih odjela pristupilo se izradi novog pravilnika kojim je dodano novo radno mjesto domar, mijenjan je naziv i stručna sprema višeg referenta za odnose s javnošću u viši stručni suradnik za protokol i odnose s javnošću, a stručna sprema sa VŠS na VSS, promijenjen je naziv i opis poslova kod višeg referenta za gospodarstvo u viši referent za prostorno uređenje i gradnju, te naziv referenta za računovodstvene poslove i gospodarstvo u referent za računovodstvene poslove. Potrebno je bilo uskladiti postojeću Odluku o koeficijentima za obračun službenika s novim pravilnikom o unutarnjem redu upravnih odjela.

Nerazvrstane ceste

Nerazvrstane ceste; Ulica Antuna Mihanovića, Ulica Baruna Ottenfelsa, Ulica Kolarija, Ulica Matije Gupca – Ž2096, Zorići-Vražja peć –V33 – šumska cesta i Sopot- Vražja peć –šumska cesta, proglašene su javnim dobrom. Potrebno je naglasiti kako se posljednje tri nerazvrstane cesta namjeravaju prijaviti na natječaj, dok je proglašenje javnim dobrom prvih četiri nerazvrstanih cesta važno zbog rješavanja imovinsko- pravnih odnosa za projekt Viop d.o.o.-a, "Dokumentacija za proširenje sustava odvodnje i izgradnje UPOV-a u Pregradi". Na sjednici je dan i odgovor na pitanje s prošle sjednice o stanju i razvoju poduzetničke zone Grada. Težište je stavljeno na Ugovore sklopljene 2006./2007. godine kojim su prodana zemljišta u zoni, a kojim je određena obveza kupca o izgradnji poslovnih objekata i početka rada u istoj, te posljedice ne ispunjenja ugovorom preuzetih obveza. Vijeće je sukladno dobivenim informacijama donijelo Zaključak da se s troje kupaca produže rokovi za ispunjenje ugovornih obveza i to na način da im se da rok od godine dana za početak gradnje te nakon toga još godina dana za završetak izgradnje i početak rada u novim objektima.

Porezna uprava i reciklažno dvorište

Posljednja informacija odnosila se na Odluku o razrješenju i imenovanju člana Nadzornog odbora HUMPLIN d.o.o, gradonačelnika Grada Pregrade od 23.10.2017. godine. Pod točkom razno postavljena su pitanja u vezi reorganizacije Porezne uprave, gdje je gradonačelnik ponovno istaknuo važnost zauzimanja jedinstvenog stava oko zadržavanja institucija u gradu Pregradi. Također postavljeno je pitanje problematike u vezi lokacije za izgradnju reciklažnog dvorišta, odnosno nezadovoljstva građana blizinom naseljenom području. Gradonačelnik Marko Vešligaj je istaknuo da će se reciklažno dvorište izgraditi na predviđenoj lokaciji jer je ista u vlasništvu Grada Pregrade, te da će se poštivati svi ekološki standardi, a isto tako riječ je o načinu propisanog i adekvatnog odvajanja otpada koje će biti pohranjeno u za to predviđenim spremnicima tako da ne postoji opasnost od utjecaja na kvalitetu života okolnog stanovništva. Pročelnik Krunoslav Golub istaknuo je da su projektom predviđene edukacije za građane koje su usmjerene na upoznavanje sa projektom, efikasnim i propisanim odvajanjem otpada, prednostima i značajem ovakvog projekta za lokalnu zajednicu.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Zbog jakog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I.skupina vozila), a na dionici od Novog Vinodolskog do Senja dodatno je zabrana...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program