Prethodni članak
Sljedeći članak

Sjećanje na Rudeka traje

Ovim svečanim koncertom, svi amaterski i profesionalni glazbenici, Rudekovi suradnici i štovatelji željeli su pokazati zahvalnost za njegov dugogodišnji predani glazbeni rad te dokazati da su vjerno nastavili njegov put

  • TO i ŽVS KUD-a Lovro ježek

    TO i ŽVS KUD-a Lovro ježek


KUD ''Lovro Ježek'' Marija Bistrica drugu godinu zaredom organizirao je veliki koncert ''Sjećanje na Rudeka'', u spomen na velikog zagorskog umjetnika Rudolfa Mahmeta, koji je ostavio ogroman trag u bistričkom KUD-u ali i u brojnim drugim zagorskim društvima.

ŽVG Kajde

Koncert je jučer održan u Dvorani Božanskoga milosrđa u Svetištu MBB-e, a nastupili su ŽVG ''Kajda'', pod vodstvom Irene Miholić, Hrvatski gajdaški orkestar pod vodstvom Stjepana Večkovića, Tamburaški orkestar KUEU ''Kaj'' Zlatar Bistrica pod vodstvom Pavla Lackovića, Tamburaški orkestar Glazbene škole ''Dugo Selo'', pod vodstvom Darija Cebića, Mlađi tamburaški sastav KUD-a ''Laz'', pod vodstvom Tatijane Lenart, te Tamburaški orkestar KUD-a ''Lovro Ježek'' pod vodstvom Roberta Mihovilića i Ženski vokalni sastav KUD-a ''Lovro Ježek'' pod vodstvom Tatijane Lenart.

MTS KUD-a Laz

Ovim svečanim koncertom, svi amaterski i profesionalni glazbenici, Rudekovi suradnici i štovatelji željeli su pokazati zahvalnost za njegov dugogodišnji predani glazbeni rad te dokazati da su vjerno nastavili njegov put.

Hrvatski gajdaški orkestar

Inače, Rudolf Mahmet – Rudek rođen je 1. srpnja 1925. g. u Mariji Bistrici. Od osnutka KUD-a ''Lovro Ježek'' iz Marije Bistrice 1974. g., voditelj je Tamburaške sekcije i aktivni svirač do 2011.g. U toj dugačkoj folklornoj karijeri iza njega su ostali brojni nastupi u zemlji i inozemstvu te glazbeni aranžmani mnogih pjesama. Također je dugi niz godina vodio ŽVG Kajda iz Mača. Gotovo cijeli folklorni glazbeni fundus KUD-a ''Lovro Ježek'' pisao je Rudek, a pisao je i za ostala društva s kojima je surađivao. Rudek ima preko 700 naslova u svojoj arhivi od kojih je više od 360 napisao sam u smislu komponiranja i aranžmana. Svoj iznimno bogat umjetnički rad, završio je 8. siječnja 2016. u 91. godini, no za sve koji su ga voljeli i štovali – prerano.

TO GŠ Dugo Selo Tamburaški orkestar KUEU Kaj

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook