Prethodni članak
Sljedeći članak

Sjajna polusezona Gaja iz Mača u IV. NL-središte Zagreb

Nogometaši Danijela Tomaškovća jesenski su vicpervaci IV. NL-središte Zagreb s 29 osvojenih bodova


Još je jedna sjajna sezona iza nogometaša Gaja iz Mača. Nogometaši Danijela Tomaškovća jesenski su viceprvaci IV. NL-središte Zagreb s 29 osvojenih bodova. Samo je jesenski prvak Vrapče osvojio više, 35 bodova, dok petrinjska Mladost ima jednak broj bodova kao i Gaj na drugom mjestu, ali i slabiju gol-razliku. U 15 utakmica Gaj je ostvario 8 pobjeda, 5 remija i 2 poraza uz gol-razliku 17:6. Gajeva obrana najbolja je u ligi sa samo 6 primljenih pogodaka, no istovremeno po broju postignutih golova, a to je 17, Gaj je pretposljednji u ligi. Slabiji je samo Samobor koji je 11 puta tresao protivničke mreže.  Iz ove činjenice se vidi da je „forte“ Gaja bila organizirana igra, bazirana na obranu sa svih 11 igrača.

Nakon remija u zagorskom derbiju krenulo je kao u snu. Gaj je u idućih šest kola zaredao isti broj bodova i držao je lidersku poziciju. U prvih sedam kola Gaj nije primio ni jedan pogodak, a vrata su kombinirano branili Trčak i Škof. Prvi je mrežu Gaja tek u 8. kolu u derbiju protiv Bistre pogodio Veno Smolčić. Mreža Gaja bila je netaknuta 644 minute. Prvi derbi između Gaja i Bistre završio je bez pobjednika rezultatom 1:1.

Nakon toga slijedila je „crna rupa“ u kojoj Gaj čak četiri utakmice nije zabio pogodak iz igre. U 9. kolu za tri boda kod Gradića s bijele točke pogodio je Iskrić, a bio je to i jedini kazneni udarac za Gaj u cijelom prvenstvu, iako ih je trebalo biti i više. Slijedio je remi protiv Petrinje bez golova, pa zagorski remi protiv Tondacha opet bez golova, da bi nakon toga Ivan Dodić iz Odre Gaju u jednoj utakmica dao dva gola za pobjedu svoje momčadi, što cijeloj ligi nije uspjelo u  jedaneast odigranih kola.

U utakmici sezone, derbiju protiv Vrapča, Gaj je napokon zabio iz igre preko Iskrića, no Vrapče je na kraju slavilo i izborilo jesenski naslov.

U samoj završnici Gaj se ipak na kraju sabrao i u iduće dvije utakmice uzeo je četiri boda i tako zadržao drugu poziciju, što je lijep uspjeh.

Iako je iza njegove momčadi uspješna sezona, trener Tomašković morat će se itekako boriti s neefikasnošću, koja je glavna boljka ove momčadi.

U ovoj  je polusezoni Gaj prije svega krasila momčadska igra, pa je teško izdvojiti nekog pojedinca. Po našem osobnom izboru jedan od najboljih je bio stoper Dario Kralj, koji je polusezonu odigrao gotovo bez greške. Veliki obol dali su zasigurno i Kresonja, pa i Iskrić, od kojeg se očekivao koji pogodak više. No treba pohvaliti cijelu momčad i ovaj uspjeh je prije svega kolektivni.

Nesreća Andreasa Trčaka

Nažalost u novoj polusezoni Gaj neće moći računati na svog mladog vratara Andreasa Trčaka, koji je stradao u prometnoj nesreći u Italiji, prilikom čega je ozlijedio obje noge. Andreasu želim što brži oporavak i povratak na zeleni travnjak.

Utakmice Gaja u jesenskom dijelu prvenstva:

  1. Mladost (Z) – GAJ 0:0
  2. GAJ – Karlovac 1919 5:0 (Iskrić 2, Ščuric, Čavala, Vujica)
  3. Segesta – GAJ 0:2 (Kipa, Kresonja)
  4. GAJ – Croatia 2:0 (Iskrić, Kresonja)
  5. Moslavina – GAJ 0:1 (Kresonja)
  6. GAJ – Sava Strmec 1:0 (Iskrić)
  7. Samobor – GAJ 0:1 (Čavala)
  8. GAJ – Bistra 1:1 (Kresonja)
  9. Gradići – GAJ 0:1 (Iskrić 11m)
  10. GAJ – Mladost 0:0
  11. Tondach – GAJ 0:0
  12. Odra – GAJ 2:0
  13. GAJ – Vrapče 1:2 (Iskrić)
  14. Dinamo OO – GAJ 1:2 (Čavala, Vujica)
  15. GAJ – Zelina 0:0

Klupska lista strijelaca:

 6 Davor Iskrić

4 Kristijan Kresonja

3 Tomislav Čavala

2 Dubravko Vujica

1 Josip Kipa, Jurica Ščuric

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook