Prethodni članak
Sljedeći članak

Simboličnim presijecanjem žice gradonačelnik otvorio bežičnu širokopojasnu Internet mrežu u Oroslavju

Kako je rekao gradonačelnik Emil Gredičak, ''Oronet'' je najbrža, bežična, širokopojasna Internet mreža u Hrvatskoj


Simboličnim presijecanjem žice, gradonačelnik Emil Gredičak danas je i službeno otvorio bežičnu, širokopojasnu Internet mrežu ''Oronet''.

Prilikom otvorenja, istaknuo je kako ga raduje činjenica da je uspio ne samo održati predizborno obećanje, već i realizirati projekt prije i brže nego što je bilo zamišljeno.

Prema meni dostupnim informacijama, od danas je centru Oroslavja dostupna najbrža, bežična, širokopojasna Internet mreža u Hrvatskoj. Njome je zasada pokriven centar grada, a nakon toga širit ćemo mrežu i dalje – rekao je Gredičak i istaknuo da se u testnoj fazi, koja je trajala dva mjeseca, ova mreža pokazala pouzdanom. – Ovako ne samo da utječemo na imidž grada, već i na naše građane, sve koji posjete grad, ali i gospodarstvo – dodao je gradonačelnik i rekao kako će se sljedeća faza mreže širiti prema osnovnoj i srednjoj školi, dok će treća faza ići u krug oko samog centra, a i šire.

Radi se o bežičnoj širokopojasnoj Internet mreži brzine do 100Mbit/s, u koju je dosada uloženo 70 tisuća kuna, no, smatra Gredičak, veća je dobrobit koja je stvara ovim projektom, od samih ulaganja. – U svijetu se pokazalo da se svi gradovi koji imaju brzi Internet razvijaju i kao društvo, ali i na području gospodarstva. Kod nas su zasada reakcije pozitivne najviše od najmlađih stanovnika Oroslavja, ali i kod gospodarstvenika, koji će time moći unaprijediti svoje poslovanje i smanjiti troškove poslovanja – napomenuo je još.

Službenom otvorenju ''Oroneta'' prisustvovala je i predstavnica tvrtke Zola iz Zagreba koja je radila na infrastrukturi, zatim Petar Krsnik koji je od strane Grada bio zadužen za projekt, kao i ravnateljice osnovne i srednje škole, predstavnici oroslavskih udruga i djelatnici Jedinstvenog upravnog ureda Grada Oroslavja.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook