Prethodni članak
Sljedeći članak

SIJEČANJ POKAZUJE 'ZUBE': Stižu dvoznamenkasti minusi

Najhladnije će biti u petak i subotu kada će se noću temperature zraka ponegdje spustiti čak do -14 stupnjeva. Ekstremna hladnoća bit će dodatno pojačana vjetrom


Nakon stabilnog početka 2017. godine već s prvim danima nove godine vrijeme se promijenilo. U unutrašnjosti je pao snijeg, osim na sjeveru gdje je ostalo suho.

Sutra nas očekuje puno oblaka, ali su moguća i kraća sunčana razdoblja. Ponegdje može naletjeti koja snježna pahulja, ali samo bi se u gorskim krajevima mogao zadržati koji centimetar novog snijega. Zapuhat će umjeren, poslijepodne jak, na udare ponegdje i olujan vjetar sjevernih smjerova. Jutarnja temperatura zraka od -8 do -2, a najviša dnevna između -1 i 3 Celzijeva stupnja, ali će se s jačanjem vjetra činiti sve hladnije, javlja Crometeo.

U petak dosta oblaka, ali većinom suho s kraćim sunčanim razdobljima. Bit će vrlo hladno i vjetrovito, a u gorskim predjelima ponegdje može biti slabog snijega. Puhat će jak vjetar sjevernih smjerova, a temperatura zraka će cijeli dan biti u minusu. U noći i ujutro od -13 do -7, a danju od -8 do -3°C, u planinama još hladnije.

I u subotu vrlo hladno uz umjeren i pojačan vjetar sjevernih smjerova, ali ipak slabiji nego u četvrtak i petak. Bit će dosta oblaka, mjestimice s malo snijega. Noćna temperatura od -14 do -7, danju od -10 do -4°C. U planinama se temperatura može spustiti i do -20°C.

U nedjelju bez značajnije promjene u odnosu na subotu, samo bi poslijepodne hladnoća mogla malo popustiti, piše Crometeo.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook