Prethodni članak
Sljedeći članak

SHOW: Jedan je most u Zagorju noćas dobio provokativno ime!


Mještani Općina Marija Bistrica, a posebice oni iz Tugonice i Podgrađa, osim velikih problema sa radovima na projektu Aglomeracije, koji u nekim selima već 17 mjeseci moraju voziti po razrovanim cestama, koje vape za asfaltom, imaju problema i sa dva propusta na državnoj cesti D-29, koji su također razrovani i već nekoliko mjeseci čekaju asfalt.

Naravno, oni stvaraju velike probleme za sve prolaznika i za hodočasnike, posebice propust u neposrednoj blizini Dvorca Hellenbach, koji je razrovan u cijeloj dužini, a kad padne kiša, grabe su ogromne, gotovo neopisive.

Inače taj projekt dobila je tvrtka Niskogradnja Hren, koja je izvršila sve radove do asfaltiranja, a kako saznajemo dogovoreno je sa Hrvatskim cestama da se asfaltiranje obavi iz redovnog održavanja. Tako je i bilo sa nogostupom, koji je također dio ovog projekta, no oba propusta i rub ceste uz nogostup i dalje su ostali neasfaltirani.

Naime, u međuvremenu istekla je koncesija tvrtke za održavanje i posao je na natječaju dobila nova tvrtka, koja zasada očito nema kapacitete odraditi osnovne stvari, barem na ovoj cesti.

No bijes građana i prolaznika je sve veći, pa je jutros na ogradi uz spomenuti propust osvanuo i transparent MOST HDZ-a.

Kako bilo, bijes građana i prolaznika ovom cesto lako ćete razumjeti, ako se samo jednom provezete ovom dionicom, a nikako vam ne preporučamo da skrenete prema selima u Tugonici, gdje se lokalno stanovništvo po nesnosno lošim putovima vozi već gotovo 17 mjeseci, što je pak posljedica projekta Aglomeracije.

Iz tog bijesa, jutros je tako eto osvanuo ovaj transparent, kao dodatan znak da je mještanima i prolaznicima stvarno preko svih limita dosta ovakvog stanja.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook