Prethodni članak
Sljedeći članak

Šest vrhunskih monodrama u Krapinskim Toplicama, Monok@ otvara Zoran Predin

Selekciju je i ove godine izvršio Darko Putak, a izvršni organizator događanja je Kazališna družina 'Lutajuće kazalište'. Načelnik Krapinskih Toplica Ernest Svažić izrazio je zadovoljstvo što je festival prošle godine izazvao veliku pozornost, ali i što se ove godine ponovno organizira


Zoran Predin, Slavko Sobin i Jan Kerekeš samo su neka od imena koja će ove godine sudjelovati na drugom po redu Monok@ -u. Riječ je o festivalu monodrame koji se prošle godine prvi puta održao u Krapinskim Toplicama, a sada je na redu njegovo drugo izdanje.


Šest predstava
Monok@ će se ove godine održati od 9. do 14. listopada, a donosi šest vrhunskih monodramskih ostvarenja te u Krapinske Toplice dovodi vrhunska glumačka imena. Najpoznatije ime svakako je Zoran Predin koji će 9. listopada izvesti Cabaret Predin. Već 10. listopada posjetitelje očekuje monodrama koju izvodi Joško Ševo, a zove se Govorite li hrvatski – zapisi iz hrvatske književnosti. Slijedećeg dana, 11. listopada na scenu dolazi predstava 'Političar' autora Ladislava Prežigala, a u izvođenju Slavka Sobina. 'Profesore dajte dva' monodrama je koja će 12. listopada zaigrati u topličkom Domu kulture. Autor je Matija Elezović, a izvodi je Matija Elezović mlađi. Predzadnjeg dana festivala monodrame publici u Krapinskim Toplicama predstavit će se Pavao Medvešek s predstavom 'Izložba broj 49' dok je zadnji dan rezerviran za legendarnu predstavu 'Krtice' Kerekeš Teatra u izvođenju Jana Kerekeša. Selekciju je i ove godine izvršio Darko Putak, a izvršni organizator događanja je Kazališna družina 'Lutajuće kazalište'.


Jedinstveni festival
Načelnik Krapinskih Toplica Ernest Svažić izrazio je zadovoljstvo što je festival prošle godine izazvao veliku pozornost, ali i što se ove godine ponovno organizira. – Program drugog festivala monodrame vrlo je zanimljiv i raznolik što mi je posebno drago. Siguran sam da će svatko pronaći nešto za sebe – dodao je toplički načelnik Svažić dodajući kako je uvjeren da će i ove godine u Krapinske Toplice doći brojni gosti iz Krapinsko – zagorske županije, ali i šire. – Riječ je uistinu o jedinstvenom festivalu i drago nam je da smo domaćini jednog takvog događanja – istaknuo je načelnik. Ulaznice možete rezervirati u knjižnici Krapinske Toplice. Cijena ulaznica na dan predstave 40 kn, rezervacije do dan prije 35 kn, grupe s više od 10 osoba 30 kn učenici, studenti, umirovljenici 25 kn.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook