Prethodni članak
Sljedeći članak

SENZACIJA U ZAGORJU: Finski letač osvojio 'Skakaonicu na Čikinom bregu'

Letači su priznali dopingiranje


Proteklog četvrtka na 'Čikinom bregu' u Grabrovcu održano je natjecanje u skijaškim skokovima za koje se ustanovilo da je u potpunosti regularno, unatoč činjenici da je većina 'letača' bila pod dopingom, što su i sami priznali brojnim okupljenim novinarima. Prvo mjesto ove senzacionalne utrke osvojio je Finac ZakkHrenneinnen (Željko Hren), koji je preletio rekordnih 539 centimetara te time postavio rekord ove skijaške letaonice.

Medalja za Hrvatsku

Njegov najopasniji konkurent bio je Gruzijac DeyŠaronjovičius (Dejan Šaronja) koji je letio nešto kraće od Finca, ali to opet, kako su pojasnili organizatori, ovisi o tome tko i kako mjeri. Najstariji natjecatelj i jedini osvajač medalje za Republiku Hrvatsku bio je Krešo Grabrovec, koji je osvojio treće mjesto, no, zbog nedostatka sredstava, nije se spustio na skijama, nego na lopati. Iako su organizatori i službena komisija dugo nakon utrke vijećali o opravdanosti svojih sumnji da je Krešo lagao o svojim stvarnim godinama, ipak su na koncu odlučili progledati mu kroz prste te mu ostaviti medalju i pehar.

Od ideje od staze

Umjesto jedne vučnice, letače s 'Čikinog brega' k vrhu je vuklo čak sedam vučnica koje su bile ukrašene s oko 400 čokota vinove loze. Skije su pripremali mažući ih masnoćom iz kobasica čiju specijalnu recepturu nisu željeli otkriti, ali su otkrili da čišćenjem grla gemištima letači postižu bolje rezultate, ovisno o tome kakav je vjetar.

Inače, ideja je kao i sve velike ideje došla sasvim spontano. Na jednom „afterwork“ partiju u klijeti Dragutina Črnjevića – Čike, donijeta je povijesna odluka – 4 Zagorske skakaonice moraju krenuti i to za dva dana. Vremena nije bilo puno. Velebnu skakaonicu za 15 minuta su skicirali poznati zagorski arhitekti. Djelatnicima Darka Tomeka trebalo je dobra dva sata da te skice provedu u djelo i „zagorska ljepotica“ na Čikinom bregu je oživjela.

Novi spektakli

Sve se ovo događalo pod budnim okom Siniše Krajača, pomoćnika glavnog tajnika HOO-a za lokalni sport i Ivana Jelenčića, čelnog čovjeka zabočkog sporta i predsjednika NO-a HOO-a, koji su Črnjeviću obznanili da bi za ovaj projekt vrlo lako mogao dobiti sredstva od MOO-a.

Podršku je svojom nazočnošću dao i član Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza Stjepan Merkaš - Krojf. Črnjević je najavio nove spektakle, uskoro bi se trebala sagraditi i skakaonica u jednom poznatom zabočkom trgovačkom centru, kojeg ne smijemo reklamirati. Po završetku natjecanja letače je u život vratila „prežgana“ juhica, pojačana s kobasicama i dobrom kapljicom uz glazbenu pratnju Črlenih lajbeka, koji su prilikom proglašenja pobjednika svečano intonirali himne.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook