Prethodni članak
Sljedeći članak

SEDMODNEVNA PROGNOZA: Dolazi nam toplije vrijeme uz sunce i temperature i do 12 u plusu

Prema prognozi Crometeo tima, očekuje nas stabilizacija vremena i nešto više temperature


Nakon hladnog siječnja prvi dani veljače donijeli su sasvim suprotno vrijeme – osjetno toplije! Veljača je poznata kao prevrtljivica, mjesec čestih i naglih promjena. To će dokazati i ove godine jer nakon nekoliko dana uz ranoproljetni ugođaj, u prošlom tjednu ponovno je zahladilo, a ponegdje je zalepršao i slab snijeg. Čini se da nas u ovom tjednu opet očekuje zatopljenje i to uz puno više sunčanog vremena. Za utorak se čini suho i stabilno kasnozimsko vrijeme. Ujutro hladno s mrazom i mjestimičnom maglom, a tijekom dana će temperatura zraka prijeći u plus. Vjetar će biti slab, a niska naoblaka ili magla mjestimice se može i dulje zadržati. Jutro će biti hladnije nego prethodnih dana, ali će zato popodnevno sunce malo ugrijati zrak pa možda „dohvatimo“ 6 Celzijevih stupnjeva. Biometeorološka situacija bi trebala biti povoljna i zdrava.

U srijedu očekujemo nastavak stabilnog vremena. Mjestimična jutarnja magla i niska naoblaka, a tijekom dana se očekuju duža sunčana razdoblja. Vjetar slab, a temperatura zraka se neće značajnije mijenjati ili će danju porasti. Ujutro mraz uz temperaturu oko -5, a danju bi moglo zatopliti na ugodnih 8-10 Celzijevih stupnjeva.Vrijeme povoljno za boravak na otvorenom, ali još uvijek uz zimsku garderobu, osobito ujutro i navečer.

U drugoj polovici ovog tjedna nastavlja se utjecaj stabilne i suhe anticiklone. To nam donosi ugodne dane, ujutro uz mjestimičnu maglu i nisku naoblaku. Tijekom dana se očekuju i duža sunčana razdoblja. Vjetar će biti uglavnom slab. Jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i -1°C tako da i dalje moramo računati na pojavu slabog mraza, a najviša dnevna polako će iz dana u dan rasti pa bi do vikenda mogla prijeći 10 Celzijevih stupnjeva. To je sad ono razdoblje kad je prava oštra zima završila, a još nije došlo ono pravo proljeće. Ovo vrijeme koje je pred nama je prosječno za sredinu veljače i njenu drugu polovicu.

Nešto više oblaka bi moglo biti u danima vikenda, ali prema prvim pokazateljima nema kiše ili će je biti vrlo malo. Jutra će biti malo toplija, a danju ugodno za doba godine. Početak novog tjedna donosi nam nastavak ugodnog kasnozimskog ili ranoproljetnog vremena.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook