Prethodni članak
Sljedeći članak

'Sedmicom' nastaju dva trgovačka prostora, otvoreni galerijski prostor reGALERIJA i novi trg

Zabočka 'Regeneracija' započela je projekt na prostoru bivše hale 7 kojim svoje poslovanje temelji na načelima održivosti i društveno - odgovornog poslovanja. Na novom će se trgu, osim spomenute reGALERIJE nalaziti klupe za odmor sa zasađenim zelenilom te cjelina za parkirna mjesta kojih će na cijeloj lokaciji biti ukupno 52


Posljednjih mjeseci vidljive su intenzivne aktivnosti odnosno radovi na objektu u vlasništvu Regeneracije točnije na prostoru bivše hale 7. Slijedom brojnih upita, kao tvrtka koja djeluje u samom gradu i koja svoje poslovanje temelji na načelima održivosti i društveno -odgovornog poslovanja, u Regeneraciji osjećaju obavezu informirati javnost kao jednog od dionika – o ideji i namjeni novog kompleksa, što i nas zanima.

Dva trgovačka prostora – Tedi i XYZ


'Sedmica je naziv projekta koji je osmišljen i realizira se na prostoru nekadašnje Hale 7 u vlasništvu Regeneracije. Radi se o uređenju prostora koji će se sastojati od 2 trgovačka prostora: Tedi poslovanje d.o.o. i "XYZ" te između njih otvorenog galerijskog prostora reGALERIJA kojeg će se dio nalaziti u natkrivenom prolazu, a dio će zauzimati središnji dio trga. Na taj će se način kroz reGALERIJU s jedne strane otvoriti novi komunikacijski put povezujući dvije gradske cjeline, a s druge preko novog trga povezati već postojeći reGARDEN i reGENERATOR te potencijalno prostor City Parka. Na novom će se trgu, osim spomenute reGALERIJE nalaziti klupe za odmor sa zasađenim zelenilom te cjelina za parkirna mjesta kojih će na cijeloj lokaciji biti ukupno 52', objašnjavaju u Regeneraciji.


Galerija će biti spoj modernog dizajna i industrijske tradicije


Sam projekt je od strane arhitekata osmišljen na način da ide u korak s viđenjem i strategijom transformacije Zaboka iz industrijskog u moderno mjesto za življenje s naglaskom na kulturu, edukaciju i rekreaciju. Upravo je zato navedeni projekt povjeren arhitektima koji iza sebe imaju već niz projekata koji prate razvoj i potrebe modernih gradova te svoje ideje usmjeravaju na način koji će zadovoljiti šire potrebe svojih građana i koji će, općenito gledajući, poboljšati kvalitetu življenja u Gradu. Također, osmišljavanje prolaza i nastavka na otvoreni galerijski prostor – reGALERIJE bit će povjereno dizajnerskom studio Numen For Use iza kojeg stoje brojni projekti u Hrvatskoj i inozemstvu, a sama ideja bit će usmjerena na spoj modernog dizajna i industrijske tradicije kao svojevrsni omaž tekstilne industrije u Gradu Zaboku.
Završetak prvog dijela projekta – TEDI planiran je za Uskrs ove godine. Svjesna svoje uloge kao gospodarskog subjekta koji djeluje nadomak samog centra grada, Regeneracija će i nadalje tražiti rješenja s Gradom Zabokom na dobrobit svih njegovih građana

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook