Prethodni članak
Sljedeći članak

Savate boksač Stubice pred mečem karijere

Luka Lešković boksa protiv Francuza Feddala za amatersku svjetsku titulu


U subotu 16. prosinca Luku Leškovića očekuje izazov karijere. U francuskom Touluseu odmjerit će snage s Francuzom Amine Feddalom za titulu prvaka svijeta u savate combatu u kategoriji do 65 kilograma. Ovo je kruna i šlag na tortu u bogatoj Leškovićevoj karijeri u kojoj je između ostalog 17 puta bio prvak Hrvatske, 3 puta treći u Europi, jednom viceprvak Europe, 2 puta brončani na Svjetskom prvenstvu, te se jednom okitio titulom profesionalnog prvaka Balkana.

- Poznam dobro Fedalla. Izgubio sam od njega u kvalifikacijama. Nezgodan je, 15 centimetara je viši od mene. Morat će „ulaziti“ u njega i tvrdo boksati, ne smijem dozvoliti da on diktira tempo. Svjestan sam da su mi šanse vrlo male, te ako želim svjetsku titulu da ga moram nokautirati, jer su mi šanse na bodove male, pošta se borimo na njegovom terenu. Odlično se osjećam, dat ću sve od sebe da iznenadim i domognem se svjetske titule. – riječi su Luke Leškovića pred odlazak u Francusku.
Sa svojim trenerom, Srećkom Znikom, Luka marljivo trenira 5 puta tjedno.

- Luka za ovaj trenutak živi cijlu svoju sportsku karijeru. Bit će vrlo teško, jer dobiti Francuza u Francuskoj stvar je koja se ne događa često. Svjestan je da ga mora srušiti želi li pobjedu. Najvažnije je da ostane na nogama i ne doživi nokaut. Za mene je on već sada pobjednik, jer je osigurao minimalno titulu vicpervaka svijeta, što će mu biti najveći uspjeh do sada. Nažalost zbog poslovnih obaveza neću moći biti uz njega, ali s njim u Francusku putuje izbornik savate combat reprezentacije, Predrag Šimunec i glavni tajnik Željko Jarec, pa se moj izostanak ne bi trebao osjetiti – govori nam Srećko Znika.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook