Prethodni članak
Sljedeći članak

Sanira se nepregledno križanje u Kuzmincu, a stižu i kamere za mjerenje brzine!

Iz Hrvatskih cesta su nam potvrdili da se radi korekcija prilaza na državnu cestu D35 sa županijske ceste. Radovi će se odraditi do polovice prosinca 2019.


Napokon su krenuli radovi na sanaciji nepreglednog križanja odnosno raskrižja državne ceste D35 i županijske ceste ŽC 2125 u Kuzmincu. Prema riječima načelnika Zlatka Bartolića Općina Mihovljan u više je navrata intenzivno od 2013. godine dostavljala zahtjeve  nadležnim Hrvatskim cestama i ŽUC-u za hitno poduzimanje svih potrebnih mjera za rješavanjem tog prometnog problema.

 - Na taj sam problem ukazivao još na samom završetku sanacije državne ceste kroz Švaljkove i Kuzminec. Državna cesta je previše podignuta, a županijska je niža te dolazi do prijeloma i vozači nemaju preglednost te se teško uključuju u promet iz smjera Mihovljana.  U Mihovljanu ima dosta obrtnika i šleperima je nemoguće se uključiti na državnu cestu, trgaju si blatobrane… Imali smo i pritužbe firme Caristrap koja ima proizvodni pogon u Mihovljanu jer i njihovi kamioni koriste tu cestu. Kad pak skrećete s državne ceste iz smjera Šemnice na županijsku cestu prema Mihovljanu, posebno noću, vi gubite cestu – ispričao je načelnik Bartolić, naglasivši istovremeno kako je to vrlo frekventna cesta za Zagreb i Varaždin te da njome prometuje i puno šlepera.

Stavljeno je prometno ogledalo, no to nije rješenje, kaže. Tražili su i postavljanje semafora kod pješačkog prijelaza, no iz Hrvatskih cesta su ih odbili. Zato su s policijskom upravom dogovorili da će se postaviti kamere za mjerenje brzine , a struju će plaćati Općina te na taj način povećati sigurnost u prometu. Iz Hrvatskih cesta su nam potvrdili da se radi korekcija prilaza na državnu cestu D35 sa županijske ceste. Korigiraju se horizontalni vertikalni elementi ceste i pjesačkog hodnika. Radovi će se odraditi do polovice prosinca 2019.Izvođač radova je tvrtka Zagorje gradnja iz Zagreba.

 Za vrijeme izvođenja radova za promet se privremeno zatvara županijska cesta ŽC2125 (Kuzminec) D35 – Mihovljan – Sutinske Toplice – Mače (D29) u duljini od 80 metara od početka dionice, za sva vozila osim stanara, dostave, busa i hitnih službi. Za vrijeme izvođenja radova prijevoz osobnih vozila preusmjerit će se relacijom državna cesta D35 – županijska cesta 2127 – lokalna cesta L22015 – županijska cesta ŽC2125, odnosno Kuzminec – Veternica – Mihovljan. Teretnim vozilima preko 10 tona promet je već zabranjen, a teretna vozila ukupne mase manje od 10 tona preusmjerit će se državnom cestom D35 i državnom cestom D29 relacijom Kuzminec – Novi Golubovec – Mače i obratno. Suglasnost je prvotno trajala do 14. studenoga, no koliko se radovi oduže, a iz Hrvatskih cesta već su nam potvrdili novi datum, promet  se može županijskom cestom propuštati naizmjenično zbog teških vremenskih prilika na toj prometnici u vrijeme zimske službe. 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook