Prethodni članak
Sljedeći članak

Sandra Afrika sablaznila Zagorce, reagirali i političari

Građani Krapine javili su nam se izrazivši nezadovoljstvo zbog koncerta koji bi se uskoro trebao održati u njihovu gradu.

  • Afrika1

    Afrika1


Građani Krapine javili su nam se izrazivši nezadovoljstvo zbog koncerta koji bi se uskoro trebao održati u njihovu gradu. Naime, koncert bi trebala održati srpska turbofolk pjevačica Sandra Afrika, poznata po isticanju golotinje i pjesmama provokativnih naslova poput one 'Netko će mi noćas napraviti sina'.

Sam bi se koncert, što je najgore, trebao održati u dvorani krapinske Srednje škole. Što je organizatore nagnalo da netalentiranu starletu koja 'pjeva', ako se to pjevanjem može nazvati, lake note ugoste u prijestolnici kajkavske kulture i to baš u ustanovi kojoj je cilj obrazovati mlade, teško je odgonetnuti.

Teško da ih je nagnala popularnost pjevačice jer popularna je jedino možda zbog provokativnih i golišavih spotova koji su na Youtube-u zabranjeni za djecu i maloljetnike. Turbofolk pjesmuljaka ima samo nekoliko što joj i nije dovoljno za cjelovečernji koncert za koji bi ulaznicu posjetitelji trebali platiti 80 kuna u pretprodaji, a 100 kuna na dan koncerta.

Organizator koncerta jest Entertainment Info, tvrtka koja se, kako piše na njihovoj Facebook stranici bavi organizacijom koncerata i evenata. Iako je koncert trebao biti za vrijeme manifestacije Kajkavske špelancije, uslijed žustre rasprave na društvenim mrežama i negodovanjima, na Facebook stranici tvrtke promijenjen je datum koncerta na 13. ožujak. No ipak, po čemu su procijenili da je Sandra Afrika zvijezda koja bi u Zagorju zaslužila interes i punu sportsku dvoranu, nije baš najjasnije.

Slušaju li srednjoškolci zaista takvu glazbu? Treba li im ju servirati i nuditi dovođenjem skandaloznih i netalentiranih pojedinaca kao što je Sandra Afrika?  Ako da, to je zaista porazan podatak.  Je li to sadržaj kojemu je mjesto u dvorani jedne srednje škole?  Nikako. Takve su 'pevaljke' za jeftine disco klubove gdje se mogu skidati do mile volje. Ako su spotovi zabranjeni na Youtube – u za maloljetnike, zar stvarno postoje roditelji koji će svoju maloljetnu djecu puštati na lakrdiju koju priprema srpska pjevačica?

Zar nije postojao nijedan hrvatski izvođač, ma ili bilo koji izvođač iz regije, koji je mogao održati koncert u dvorani, a da to bude u granicama dobrog ukusa (pritom mislim na odjevene ljude čije pjesme nisu zabranjivanje zbog scena golotinje i seksualnih činova)? Pitanja je mnogo, a odgovora malo. Ako smo postali okolina u kojoj je koncert Sandre Afrike senzacije i za kojeg su stotine pojedinaca spremne izdvojiti pozamašne iznose novaca da kupe karte, onda je to žalosno i poražavajuće.

Gradonačelnik Krapine, Zoran Gregurović na svom je Facebook profilu oštro osudio koncert ograđujući se od njega. Rekao je kako koncert ne smatra primjerenim, a isto je istaknuo i predsjednik zagorskog HDZ – a Žarko Tušek.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook