Prethodni članak
Sljedeći članak

SABORSKA ZASTUPNICA PUH: 'Nikad se više ne smije dogoditi da Zagorja nema u promotivnim materijalima HTZ-a'

Tijekom konferencije posebno je istaknuta činjenica kako je Krapinsko-zagorska županija ove godine zabilježila porast broja noćenja od 16% te je zauzela drugo mjesto u kontinentalnom dijelu RH iz Karlovačke županije koja ima Plitvička jezera


Saborska zastupnica Marija Puh održala je konferenciju za medije povodom brojnih upita i poruka potpore koje je izazvalo njezino nedavno obraćanje u saboru vezano uz novi spot Hrvatske turističke zajednice.

Puh je na konferenciji još jednom istaknula kako kontinentalni dio obiluje kulturnim manifestacijama, prirodnim ljepotama, kulturnom baštinom, a da se o eno-gastronomskoj ponudi uopće ne treba govoriti.

Stoga zastupnica Puh smatra kako se kontinentalni dio RH u promidžbi Hrvatske turističke zajednice kontinuirano iz godine u godinu zapostavlja te da se takvi propusti više ne bi smjeli događati. Zastupnica Puh će stoga još danas pripremiti otvoreno pismo koje će poslati Ministarstvu turizma i Hrvatskoj turističkoj zajednici kako bi se najvažniji dionici upozorili na propuštanje promocije kontinentalnog turizma.

Tijekom konferencije posebno je istaknuta činjenica kako je Krapinsko-zagorska županija ove godine zabilježila porast broja noćenja od 16% te je zauzela drugo mjesto u kontinentalnom dijelu RH iz Karlovačke županije koja ima Plitvička jezera.

Kao primjere dobre prakse je navela novi muzej Radboa u Radoboju koji je odabrala za konferenciju, a koji je djelo rada lokalne zajednice, zatim rad na razvoju turizma u općini Kumrovec te Gornju Stubicu, čiji načelnik nije mogao sudjelovati na konferenciji jer je bio u Splitu na preuzimanju nagrade „Simply the best“ koju dodjeljuje Udruga hrvatskih putničkih agencija za manifestaciju „Susreti za Rudija“. To pokazuje kako se značajni napori ulažu u razvoj turizma, koji bi uz pomoć Hrvatske turističke zajednice sigurno dali još bolje rezultate. Saborska zastupnica se još jednom zahvalila svima koji su ju izravno kontaktirali te joj dali podršku što je i obvezuje na nastavak borbe za jaču promociju kontinentalnog turizma.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook