Prethodni članak
Sljedeći članak

Saborska zastupnica HNS-a Marija Puh: Bolnica hrvatskih veterana u Zaboku neće biti ukinuta

Marija Puh odlučno poručuje kako gašenje Bolnice hrvatskih veterana ne dolazi u obzir te ona neće biti ukinuta


Potaknuta medijskim dezinformacijama o ukidanju Bolnice hrvatskih veterana u Zaboku, potpredsjednica HNS-a i saborska zastupnica Marija Puh, odlučno poručuje kako gašenje Bolnice hrvatskih veterana ne dolazi u obzir te ona neće biti ukinuta, stoji u priopćenju Županijske organizacije HNS-a.

Kako je rečeno u priopćenju, nakon što je Županijska organizacija HNS-a primila informacije o poteškoćama s financiranjem Bolnice hrvatskih veterana u Zaboku, saborska zastupnica HNS-a Marija Puh inicirala je niz sastanaka s ministrom zdravlja Milanom Kujundžićem te ministrom branitelja Tomom Medvedom. U resornom ministarstvu pripremaju se ugovori za ovu godinu, sredstva za rad su osigurana, no isplata će se vršiti drugačijom dinamikom. Do sada je svaka veteranska bolnica bez obzira na broj obrađenih pacijenata mjesečno primala 500 tisuća kuna no od ove godine sredstva će se dodjeljivati po broju obrađenih pacijenata i provedenih dijagnostičkih postupaka. Prošlog je tjedna na inicijativu zastupnice Puh, održan sastanak s ministrom Kujundžićem na koji je pozvan i ravnatelj OB Zabok Tihomir Vančina, koji se zbog samo njemu znanih razloga na sastanak nije odazvao, kažu iz HNS-a.

HNS poziva SDP da prestane provoditi populističku politiku temeljenu na dezinformacijama i bespotrebnom dizanju tenzija. - Zagorje ipak zaslužuje ozbiljnije vođenje i ozbiljnija rješenja. Rad bolnice hrvatskih veterana u Zaboku nikad nije došao u pitanje niti bi to HNS KZŽ dozvolio - poručeno je priopćenjem.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook