Prethodni članak
Sljedeći članak

SA ŽUPANIJSKE SKUPŠTINE: Oporba kritizirala rad ZARA -e i Krapinsko - zagorskog aerodroma


Na posljednoj sjednici Županijske skupštine prije ljetne stanke održanoj jučer u Pučkom otvorenom učilištu Krapina raspravljalo se o 15 točaka dnevnog reda među kojima su dominirala izvješća o radu i poslovanju ustanova Krapinsko-zagorske županije.


AKTUALNI SAT Prije početka rada po dnevnom redu održan je aktualni sat. Miljenko Jerneić je postavio pitanje o stanju zagorskih dvoraca i kurija te zatim uputio apel za pomoć kiparu Izidoru Popijaču. Župan Željko Kolar je najavio pismeni odgovor o stanju kurija i dvoraca te naglasio da je središnja država do sada pokazala slab interes za kupnju zagorskih dvoraca koji trenutno drže visoke cijene.

Stjepan Ranogajec je postavio pitanje o trenutnoj situaciji projekta Stubaki, na što je župan najavio opširan pismeni odgovor i pojasnio da je do sada u projekt Stubaki uloženo 20 milijuna kuna te da se trenutno traži strateški partner za punjenje hotela Mladena Popovića je zanimalo može li se na području KZŽ organizirati hitna dentalna skrb.

Na to je pitanje odgovorila zamjenica župana Jasna Petek rekavši da je Županija kod zadnjih izmjena i dopuna Mreže javne zdravstvene službe od Ministarstva zdravlja zatražila hitnu dentalnu skrb, ali ista nije osigurana zbog premalog broja osiguranika.

Prezentirana su izvješća Regionalne energetske agencije Sjeverozapadne Hrvatske, Zagorske razvojne agencije i  Krapinsko-zagorskog aerodrom. REGEA i ZARA bilježe pozitivno poslovanje. Krapinsko – zagorski aerodrom, istaknuto je, bilježi značajan porast polijetanja aviona. - Prihodi Aerodroma iznose 562.352 kuna, dok su ostvareni rashodi od  512.068 kn – prezentirano je na sjednici. Župan Željko Kolar je, nakon izvješća ravnateljice, za rujan najavio raspisivanje javnog natječaja za iskazivanje javnog interesa za ulaganje u Krapinsko-zagorski aerodrom.

Sva su izvješća prihvaćena, no oporbeni vijećnici su za govornicom iskazali nezadovoljstvo nekim aspektima poslovanja Krapinsko-zagorskog Aerodroma i Zagorske razvojne agencije.

 HDZ-ov vijećnik Mirko Krznar zatražio je od Zagorske razvojne agencije da se napravi usporedba koliko je u Zagorju odobreno projekata u odnosu na neke druge hrvatske županije, istaknuvši kako su mu se javili poduzetnici koji su razočarani suradnjom jer nije prihvaćen gotovo nijedan njihov projekt. Župan je naglasio da je on radom ZARA-e i više nego zadovoljan te da je Ministarstvo regionalnog razvoja Zagorsku razvojnu agenciju proglasilo među tri - četiri najbolje u Hrvatskoj, ali i prokomentirao da se na pretpristupne fondove EU za komunalnu infrastrukturu nismo mogli javiti, za razliku od slavonskih županija.

Oporba je kritizirala je i izvješće direktorice Krapinsko–zagorskog Aerodroma, Sandre Mičin. Pitali su je na što se potrošio toliki novac iz županijskog proračuna, s tim što je samo za plaće i doprinose jednog zaposlenog utrošeno više od 213 tisuća kuna. Župan je rekao da se novci troše kako bi se stvorili uvjeti da se aerodrom osposobi za turističke svrhe. Plaća direktorice iznosi nešto više od sedam tisuća kuna. 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook