Prethodni članak
Sljedeći članak

'Roditelji zajedno' pomogli urediti kuću uoči dolaska prinove u obitelj

Uz pomoć Općine Mače, robne kuće Bamt, Vatrogasnog društva, soboslikarske radnje, susjeda, prijatelja i mještana, kroz četiri dana izvršeni su radovi na obnovi kuće


Društvo Naša djeca Mače na svojoj redovnoj izbornoj skupštini proširilo je svoje članstvo ogrankom „Roditelji zajedno“ koji će svojim aktivnostima proširiti i poboljšati rad udruge na zadovoljstvo najmlađih i cijele lokalne zajednice. Osim redovitih aktivnosti kroz Igraonicu za predškolce i održavanje planiranih događaja za djecu (mali fašnik, likovna radionica, majčin dan i dan obitelji, dječji tjedan, preventivne aktivnosti o zdravlju, skrbi za socijalno potrebitu djecu i dječja prava, blagdanska i općinska događanja). Ogranak „Roditelji zajedno“ organizirat će radionicu povodom Uskrsa i Božića u izradi prigodnih obilježja i prijenosa vještina na mlađe naraštaje. Planirana su druženja obitelji s djecom na otvorenom uz šetnju kroz naš „mali kutek“, igrama prijašnjih generacija te aerobik za djecu i odrasle. Ogranak „Roditelji zajedno“ imao je svoj prvi izazov rođenjem novog člana obitelji slabijeg socijalnog statusa. Uz pomoć Općine Mače, robne kuće Bamt, Vatrogasnog društva, soboslikarske radnje, susjeda, prijatelja i mještana, kroz četiri dana izvršeni su radovi na obnovi kuće: električne instalacije, sanitarnog čvora, krečenje i čišćenje, nabava namještaja, hrane i potrebite opreme za dolazak djeteta iz rodilišta.

- Veseli nas što smo mogli biti dio te priče za našu novu, malu stanovnicu Općine Mače. Dobro nam došla - rekli su u Općini Mače te zahvalili svima koji su na neki način pomogli u realizaciji akcije. U tijeku je ponovno osnivanje Dječjeg općinskog vijeća. Također, 4. veljače započet je aerobik za djecu i odrasle u Domu kulture u Maču koji će se održavati svakog utorka u 18 sati. Koncept vježbi sastoji se od vježbe disanja, relaksacije, izdržaja snage i medicinske gimnastika pod vodstvom stručne osobe, a trajanje vježbi je 50 minuta. Započeta je i Uskrsna radionica u prostoru Općine Mače. 

 

- Želja nam je djevojkama od 13 i 14 godina uredimo sobu, a ono najvažnije i malenu kupaonu. Kao načelnica i kao Općina, izašli smo u susret u skladu sa mogućnostima, odlukama i pravima koje obitelj može ostvariti putem jednokratne pomoći te pomogli sa koordinacijom ostalih službi. Ostajemo u ovome dok s dobrim mještanima ne pomognemo sestrama u stvaranju novog početka kojeg svako dijete zaslužuje – rekla je načelnica Mladenka Mikulec.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook