Prethodni članak
Sljedeći članak

ROBERT ŠPLAJT: 'Od iduće školske godine svim osnovnoškolcima iz Kumrovca osigurat ćemo besplatne knjige'

Što se tiče naših kapitalnih objekata mislimo pritisnuti državne institucije da probaju čim prije povući konkretne poteze kako bi oni išli u prodaju i bili stavljeni u funkciju, da se nešto pokrene s mrtve točke – rekao je Šplajt


Zagorski list predstavlja nova politička lica u Zagorju te ćemo u narednim danima donositi razgovore s novim gradonačelnicima i načelnicima

OSOBNA ISKAZNICA

Robert Šplajt

Datum rođenja: 29. listopada 1977.

Bračno stanje: oženjen, otac 8-godišnje kćeri

Zanimanje: srednja obrtnička škola za autolimara, kasnije dokvalifikacija za vulkanizera

Nakon završenih lokalnih izbora pojedine zagorske jedinice lokalne samouprave imaju nove načelnice i načelnike koji su prvi puta izabrani na to mjesto. Jedan od njih je i Robert Šplajt, načelnik Općine Kumrovec. Kako nam je rekao, dolaskom na Općinu, zatekao je dobro stanje, bez većih minusa.

Dva velika projekta

Što se tiče projekata, predana su dva projekta, jedan za rekonstrukciju prometnice u Lončarovom putu u Donjem Škrniku te projekt druge etape rekonstrukcije kanalizacije. - Projekti sanacije klizišta i javne rasvjete za sva naselja na području naše Općine su pripremljeni i čekaju natječaje na koje ih možemo prijaviti – rekao nam je novoizabrani kumrovečki načelnik. U svojem prvom četverogodišnjem mandatu Šplajt planira uvođenje brojnih noviteta. - Namjeravamo staviti u proračun besplatne udžbenike za sve učenike koji pohađaju osnovnu školu na našem području. Nažalost, to ove godine ne možemo uvesti jer je proračun već donesen, no od školske godine 2018./2019. svakako će udžbenici kompletno biti financirani od strane općine. Također namjeravamo povećati naknadu za novorođene, obnoviti nerazvrstane ceste na području općine, sanirati aktivna klizišta uz prometnice kojih je dosta, spojiti sva naselja na kanalizacijsku mrežu, dovesti javnu rasvjete u sva naselja, energetski obnoviti osnovnu školu Josipa Broza – istaknuo je Šplajt dodajući kako problema imaju i sa školskom dvoranom koja je počela propuštati, zbog čega je potrebno kompletno obnoviti terasu iznad dvorane te staviti izolaciju na terasi i parket koji je u jako lošem stanju.

Pritisak na državu

Što se pak turizma tiče, Šplajt smatra da se potencijali Starog sela moraju bolje koristiti, a u razvoj turističke djelatnosti uključiti razne udruge i OPG-ove u turističku ponudu. - Privlačenje ulagača kako bi pokrenuli jači gospodarski razvoj jedan je od glavnih ciljeva koje bi želio ostvariti. Općina će razraditi još dodatne poticajne mjere i donijeti olakšice kojima će potencijalnim investitorima omogućiti što jednostavniju gradnju i otvaranje proizvodnih pogona – objasnio je novi čelnik Kumrovca. Osvrnuo se i na problematiku objekata u vlasništvu države. Robert Šplajt dodaje kako planira 'pritisnuti' državne institucije da probaju čim prije povući konkretne poteze kako bi oni išli u prodaju i bili stavljeni u funkciju, da se nešto pokrene s mrtve točke. Na pitanje kako vidi Kumrovec za četiri godine, Šplajt nam je rekao da svoju Općinu vidim kao jednu malu i uspješnu jedinicu lokalne samouprace koja će moći živjeti od svojih resursa te koja će gospodarski biti jača nego je danas. - Vidim je kao općinu u kojoj će ljudi htjeti živjeti i reći: „dobro nam je tu u Kumrovcu“ – istaknuo je načelnik Kumrovca Robert Šplajt.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook