Prethodni članak
Sljedeći članak

Riješit će se pitanje fekalne odvodnje i cjelokupna odvodnja uz državnu cestu u Zlatar Bistrici

Načelnik Žarko Miholić ugovorio je početak i dinamiku radova na izgradnji sustava prikupljanja i odvodnje otpadnih voda


Načelnik općine Žarko Miholić ugovorio je danas na završnom sastanku početak i dinamiku radova na izgradnji sustava prikupljanja i odvodnje otpadnih voda Aglomeracije, investitora Zagorski vodovod d.o.o. Zabok i glavnog izvođača radova, poduzeća CGP d.d. Novo Mesto, Riko d.o.o. Ljubljana i Niskogradnja Hren d.o.o. Donja Stubica.

Ukupna investicija u izgradnju kolektora Faze I i Faze II Aglomeracije na području Općine Zlatar Bistrica iznosi cca 18 milijuna kuna. Izgradnjom cca 11.100 m sekundarne odvodnje riješit će se pitanje fekalne odvodnje na području Općine Zlatar Bistrica. Osim sekundarne unutarnje mreže pripadajućih naselja, biti će riješena također i cjelokupna odvodnja uz državne ceste D24 u smjeru Lovrečana i Lipovca i D 29 prema gradu Zlataru. U sklopu izgradnje sustava odvodnje izvršit će se rekonstrukcija i izgradnja u punom profilu Krapinske ulice s pješačkom stazom.

Obzirom da će se u dijelovima naselja infrastruktura odvodnje polagati kroz lokalne prometnice, obveza je izvođača radova da po završetku cjelokupne faze izgradnje izvrši presvlačenje u cjelokupnoj dužini i širini prometnice novim asfaltnim slojem. Početak radova ugovoren je za jesen ove godine, a završetak 2022.godine. Sredstva su osigurana u 100 %-tnom iznosu i to iz projekata EU, uz sufinanciranje iz Državnog proračuna, Hrvatskih voda i Zagorskog vodovoda Zabok.

- Ovom investicijom Općina Zlatar Bistrica postat će ujesen ove godine veliko gradilište, a ukupan investicijski ciklus trenutno ugovoren i angažiran na području Općine Zlatar Bistrica će premašiti iznos od 60 milijuna kuna ulaganja u cjelokupnu infrastrukturu – kaže načelnik Miholić.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook