Prethodni članak
Sljedeći članak

[REKONSTRUKCIJA VLADE] Odlaze Gabrijela Žalac,Tomislav Tolušić i Nada Murganić

Premijer Andrej Plenković smijenio je ministricu regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijelu Žalac, ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića i Nadu Murganić ministricu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku


Andrej Plenković je vrhu HDZ-a obznanio na koje ministre više ne računa i tko dolazi na njihova mjesta. Kako prenosi portal vijesti.hr  umjesto Gabrijele Žalac, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova vodit će Marko Pavić, dosadašnji ministar rada i mirovinskog sustava, dok na mjesto ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića dolazi Marija Vučković. Smijenjena je i ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politikuNada Murganić, a zamijenit će je saborska zastupnica Vesna Bedeković.

Novi ministar vanjskih i europskih poslova umjesto Pejčinović Burić je Gordan Grlić-Radman. Na mjesto Marka Pavića dolazi Josip Aladrović, dosadašnji šef HZMO-a, a umjesto Gorana Marića Mario Banožić.Kako doznaje RTL, novi potpredsjednici Vlade postaju ministar financija Zdravko Marić i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović. 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook