Prethodni članak
Sljedeći članak

Registarske pločice s vašim imenom ili nadimkom stajat će vas 2000 kn

Ukoliko želite registarske pločice po narudžbi, sa svojim inicijalima, nazivom tvrtke ili nekim posebnim brojevima to se plaća više


Jeste li među onima koji voze automobile s personaliziranim registarskim pločicama? Iako to neki smatraju bacanjem novaca, neki itekako na to 'pate' i vole imati svoje ime, ime firme ili datum rođenja na registarskim tablicama. No, ne i naši Zagorci. Kako doznajemo iz jedne stanice za tehnički pregled vozila interes Zagoraca za personaliziranim tablicama nije veliki. Tek nekolicina tvrtki ili pojedinaca vozi takve tablice. Podsjetimo, od 1. siječnja 2018. godine poslovi registracije u nadležnosti su Stanica za tehnički pregled vozila, no dok je to bilo u nadležnosti policije do 1. siječnja 2018. godine u Policijskoj upravi krapinsko - zagorskoj, Odjelu za upravne poslove u Zaboku, evidentirano je sedam zahtjeva za izdavanjem reg. pločica po izboru, čija cijena je tada iznosila 6.720 kuna.

Kombinacija brojki i slova

Par običnih pločica stoji 65 kuna, a cijena pločica po narudžbi, izrađenih pojedinačno s unaprijed zadanom brojčanom i slovnom oznakom, iznosi 278 kuna za par. Puno veća cijena je za registarske pločice po izboru, u kojima je vozačima dana veća sloboda izbora raznih personaliziranih kombinacija brojki i slova. Takve pločice stoje 2000 kuna. Cijena za tablice s inicijalima iznosi 278 kuna i ostaju vam zauvijek, dok imena ili nadimci koštaju 2000 kuna i traju četiri godine. Vlasnik vozila može naručiti registarske pločice s unaprijed zadanim registarskim brojem pod uvjetom da je zatraženi registarski broj slobodan – to su registarske pločice po narudžbi. Pritom zainteresirani moraju znati kako registarski broj na registarskim pločicama po narudžbi ne može sadržavati slova s dijakritičkim znakovima tipa Č, Ć, Đ, Š i Ž.

Jeftinije cijene

Cijene su utvrđene Rješenjem o utvrđivanju cijena obrazaca, registarskih, pokusnih, prenosivih i izvoznih pločica. Par običnih pločica stoji 65 kuna, a cijena pločica po narudžbi, izrađenih pojedinačno s unaprijed zadanom brojčanom i slovnom oznakom, iznosi 278 kuna za par. Puno veća cijena je za registarske pločice po izboru, u kojima je vozačima dana veća sloboda izbora raznih. Takve pločice stoje 2000 kuna što je značajno skuplje od običnih tablica, no valja napomenuti da je i to puno manje od 6700 kuna, koliko je par takvih pločica stajao do prije dvije i pol godine.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook