Prethodni članak
Sljedeći članak

Reciklažno dvorište gradit će se na Kolariji, a radovi se planiraju za proljeće iduće godine

Ukupna vrijednost projekta iznosi 1, 7 mil. kuna, a grad Pregrada ostvario je bespovratna sredstva u iznosu od malo manje od 1,5 milijuna kuna iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova

Grad Pregrada, u travnju ove godine, prijavio je projekt izgradnje reciklažnog dvorišta na javni poziv Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost „Građenje reciklažnih dvorišta“.  Ovaj Poziv financiran je iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova, u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020., kako bi se ispunili zahtjevi pravne stečevine Unije u području okoliša i zadovoljile potrebe koje su utvrdile države članice za ulaganjem koje nadilazi te zahtjeve.

Projektom je planirana izgradnja reciklažnog dvorišta namijenjenog odvojenom prikupljanju i privremenom skladištenju manjih količina posebnih vrsta otpada na kojem je moguće odvajanje svake komponente kao budeće sirovine za reciklažu. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.749.252,00 kuna, a grad Pregrada ostvario je prva bespovratna sredstva u iznosu od malo manje od 1,5 milijuna kuna iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova. Sredstva je Odlukom odobrilo Ministarstvo zaštite okoliša i energetike, a radi se o prvim EU sredstvima za Grad Pregradu. 

Lokacija za gradnju reciklažnog dvorišta  je u Kolariji, pored lokacije gdje se održava izložba stoke i konja Krapinsko-zagorske županije, a prostirat će se na površini od oko 965 m². Reciklažnim dvorištem upravljat će Niskogradnja d.o.o., a sredstva za njegov rad bit će osigurana od strane upravitelja te putem gradskog proračuna.  S realizacijom projekta, tj. pripremnim radnjama započet će se odmah po potpisu Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava dok se početak  samih radova na izgradnji planira u proljeće 2018. godine.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Na Krčkom mostu vozi se jednim trakom, uz ručnu regulaciju prometa, zbog uklanjanja oštećenog vozila. Zbog prometne nesreće na državnoj cesti DC1 između Karlovca i Slunja u mjestu Budačka Rijeka vozi se jednim trakom, uz regulaciju policije. ...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program