Prethodni članak
Sljedeći članak

Reakcije stranaka na rušenje Titova spomenika

Zagorski socijaldemokrati su sa ogorčenjem i zabrinutošću primili vijest o vandalskom činu rušenja spomenika Josipu Broz


Zagorski socijaldemokrati su sa ogorčenjem i zabrinutošću primili vijest o vandalskom činu rušenja spomenika Josipu Broza Tita u Kumrovcu. Želimo vjerovati da je to čin neodgovornog pojedinca, a da će aktualna vlast poduzeti sve da se počinitelj pronađe i sankcionira.

Vjerujemo da su sve Zagorke i Zagorci ogorčeni nemilim događajem, jer su svijesni da bez tolerancije i uvažavanja nema prosperitetnog razvoja i približavanja evropskim standardima. odgovornost je na svima nama, jer pojedinci koji se na takav način obračunavaju u ime svih nas sa svojim neistomišljenicima iz prošlosti, žele nam oduzeti pravo na budučnost.

Josip Broz Tito je povijesna ličnost, Hrvat i naš Zagorac, a kao antifašista i vrhovni zapovjednik pobjedničke vojske u drugom svjetskom ratu poznat po cijelom svijetu.

Nadamo se da će ovaj nemili događaj biti upozorenje svima nama da zajedno moramo osuditi aveti prošlosti koje nas žele vratiti na Balkan, a mi želimo i dalje pripadati obitelji evropske civilizacije kojoj antifašizam jadna od temeljnih odrednica što je zapisano i u Ustavu Republike Hrvatske. Stoji u priopčenju Predsjednice županijskog SDP-a Sonje Borovčak.


Zagorska stranka također oštro osuđuje i suprostavlja se svakom činu terorizma koji narušava ugled Hrvatske i Hrvatskog zagorja.
Noćašnje rušenje spomenika Josipu Broza Tita u Kumrovcu ocjenjuju kao teroristički čin koji želi nanijeti zlo hravtskoj i Hrvatskom Zagorju.

Isto tako traže od nadležnih organa da izvrše sve potrebne radnje i krivce privedu pred lice pravde.

Hrvatska seljačaka stranka Krapinsko zagorske županije osuđuje anticivilizacijski čin u 21. stoljeću rušenje spomenika Titu u Kumrovcu stoji u priopčenju HSS-a

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook