Prethodni članak
Sljedeći članak

REAKCIJA HDZ - a NA FIZIČKI OBRAČUN: Ovaj napad nema stranačko obilježje


ŽO HDZ - a poslala je priopćenje o nemilim događajima nakon sjednice vijeća u Zlatar Bistrici


Hrvatska demokratska zajednica kategorički osuđuje svaki oblik verbalnog ili fizičkog nasilja. Ako nadležna tijela potvrde da je bilo koji naš član sudjelovao u bilo kakvom obliku nasilja prema bilo kojoj osobi, reagirat ćemo promptno i sukladno stranačkom statutu.

Prema informacijama koje zasad imamo, u Zlatar Bistrici je jučer održan mirni te uredno prijavljeni skup 12-tak farmera, koji su prosvjedovali protiv donošenja Odluke o izmjenama prostornog plana, a kojom se sprječava izgradnja novih peradarskih farmi ili proširenje sadašnjih na području te općine - o čemu su se farmeri već žalili nadležnim ministarstvima i državnim institucijama. Također, zasad imamo informaciju da se - nakon što je održan prosvjed - dogodio fizički incident između jednog od farmera i zamjenika načelnika Općine Zlatar Bistrica, s kojim je inače u kumovskom odnosu.

S obzirom na dugogodišnje osobne odnose vinovnika, isprepletene s pojedinačnim poslovnim interesima, ističemo da događaj nema nikakvo stranačko obilježje, niti ga je korektno takvim pokušavati prezentirati u javnosti. Očekujemo da nadležna tijela čim prije utvrde odgovornost u tom slučaju. I premda je riječ o osobnom konfliktu, ponavljamo, primjereno ćemo kao stranka reagirati potvrdi li se da je naš član odgovoran.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook