Prethodni članak
Sljedeći članak

REAGIRANJE SDP-a: 'Stubičkim Toplicama ne treba Bandić, mi znamo i želimo delati i bez velikog vođe'

OO SDP-a Stubičke Toplice stoga oštro osuđuje prelazak Josipa Beljaka u stranku MB365, jer se, kažu, kao i birači, osjećaju prevareno


Priopćenje OO SDP-a Stubičke Toplice povodom ulaska načelnika Josipa Beljaka u stranku BM 365. Prenosimo ga u cijelosti.

Na jučerašnjoj presici u restoranu „Kapelščak“ načelnik Beljak je u društvu gradonačelnika Zagreba te ujedno predsjednika stranke „Bandić Milan365 stranke rada i solidarnosti“, Milana Bandića, potvrdio prelazak u njegovu stranku. Time je prevario birače koji su mu na posljednjim lokalnim izborima dali svoj glas. U drugom krugu lokalnih izbora javno ga je podržao županijski SDP kao i OO SDP-a Stubičke Toplice. Načelnik čiji je izborni slogan bio „posel i poštenje“, a sadašnji će biti „zajedništvo, rad i solidarnost“ tijekom obnašanja dužnosti nije podržao niti jedan prijedlog OO SDP-a Stubičke Toplice, a koji se odnose na smanjenje cijene vrtića za roditelje s područja općine Stubičke Toplice, besplatnu članarinu u općinskoj knjižnici za umirovljenike, prijedlog razvojnih programa za umirovljenike, djecu i mlade. Za besplatne udžbenike za osnovnoškolce unazad pet godina na području naše općine izborio se upravo SDP. Prijedlog da se krene u izgradnju školske dvorane i dogradnju škole upućen je također od strane općinskog SDP-a još u rujnu 2017.godine. Idejno rješenje za dvoranu radilo se tijekom 2018.godine i još uvijek nije napravljeno.

Načelnik također nije podržao prijedlog da se „Slamarica“ proglasi kulturnim dobrom od lokalnog značaja,  već prednost daje investitorima za koje ne znamo tko su i koje su njihove stvarne namjere. Prikupljanje potpisa za referendum na kojem bi se odlučivalo o statusu „Slamarice“ nazvao je populističkom igrom na teret općinskog proračuna, kojega on sam nije do kraja transparentno razložio. Sada traži „suport“ od Milana Bandića za izgradnju škole i dogradnju dvorane, iako kao općina koja ima status brdsko-planinskog područja,  taj isti „suport“ dobiva od nadležnih ministarstava upravo zahvaljujući spomenutom statusu što je i navedeno u Zakonu o brdsko- planinskim područjima.

Spominje se i megalomanski projekt izgradnje tunela kroz Medvednicu bez ozbiljnih i konkretnih činjenica i podataka što općina Stubičke Toplice ovime dobiva, a što gubi. OO SDP-a Stubičke Toplice stoga oštro osuđuje prelazak Josipa Beljaka u stranku MB365, jer se, kao i birači, osjeća prevareno. Dosadašnja politika načelnika pokazala je nedostatak jasnog stava, ideja i vizije u upravljanju općinom. U posljednjih godinu i pol dana nisu pokrenuti nikakvi kapitalni projekti od značaja za Stubake, a danas dolazimo do saznanja, da načelnik bez pomoći Milana Bandića, nije u stanju voditi općinu, stoji u priopćenju OO SDP-a.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook