Prethodni članak
Sljedeći članak

Ravnateljica doma za žrtve nasilja: 'Učimo dječake i djevojčice ravnopravnosti kako bi bili tolerantniji u budućnosti'


Nastavljaju se aktivnosti u sklopu kampanje '16 dana aktivizma', koja se provodi svake godine u cijelom svijetu s ciljem ukazivanja na neravnopravnost, diskriminaciju, stereotipe i predrasude prisutne u društvu.

Obzirom da se i Krapinsko – zagorska županija kroz svoje Povjerenstvo za ravnopravnost spolova uključila u kampanju u kojoj će do 10. prosinca 16 osoba iz javnog života govoriti svoje poruke i poslati ih javnosti, danas svoju šalje Lovorka Latin, ravnateljica doma za žrtve nasilja Novi početak.

'Često u svojem poslu susrećemo se sa različitim stereotipima i o nasilju i o rodnim ulogama muškarca i žena u životu. Neke od njih su na primjer da je nasilje u obitelji ili između partnera njihova privatna stvar, pa nadalje neki rodni stereotipi da dječaci ili muškarci ne plaču, odnosno da žene, djevojčice trebaju biti mirne i tihe. Mi, da bismo izgradili bolje, pravednije i tolerantnije društvo moramo krenuti od sebe i od svoje djece. Učimo dječake i djevojčice ravnopravnosti kako bi u budućnosti bili tolerantniji partneri, prijatelji, kolege i budući roditelji. Prevencija nasilja, promjena stavova i uvjerenja, odnosno stereotipa i predrasuda o muško-ženskim ulogama, moraju biti prioritet ako želimo ravnopravno društvo i pojedince.

Recite NE diskriminaciji, predrasudama, i stereotipima. Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Krapinsko-zagorske županije poziva vas da svi zajedno mijenjajmo poglede, razmišljanja i stavove, te stvaramo bolje društvo.', poziva ravnateljica doma za žrtve nasilja.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook