Prethodni članak
Sljedeći članak

Ratne priče Vesne Oršulić uz obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara

Predstavljanje knjige je održano u oroslavskoj gradskoj knjižnici


Jučer je u Gradskoj knjižnici Oroslavje održano predstavljanje knjige dr. Vesne Oršulić "Moja ratna priča", kojim je završeno obilježavanje Mjeseca hrvatske knjige u oroslavskoj knjižnici.

Temom ove knjige dr. Oršulić podsjetila je posjetitelje na ratne dane kojih se u ovo vrijeme posebno prisjećamo obilježavanjem Dana sjećanja na žrtvu Vukovara. Autorica je svoju ratnu priču odlučila podijeliti sa svojim čitateljima mnogo godina kasnije, napominjući važnost pisanja i pričanja o Domovinskom ratu, osobito onih koji su u njemu sudjelovali.

Smatra kako je iznimno važno svoje emocije pretočiti na papir i na taj se način osloboditi svojih strahova i problema koje nosimo duboko u sebi. Podijelila je i nekoliko priča s ratišta, s obzirom da je kao ratna liječnica koja se pridružila dragovoljnoj vojnoj postrojbi iz Zagreba - Štraserima sudjelovala u ratnim operacijama Domovinskog rata.

Vesna Oršulić supruga je i majka četvero djece koja živi i radi u Novoj Gradiški u svojoj ordinaciji obiteljske medicine. Uspješno piše kratke priče široke tematike, a na natječaju Muzeja anđela u Varaždinu 2016. godine dobila je prvu nagradu za kratku priču „Možda ipak postoje“ te 2017. za priču „Pojava anđela“.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook