Prethodni članak
Sljedeći članak

RAT ZBOG 'FEJSA': HNS – ovci tvrde da im je Romeo Vincelj ukrao Facebook profil i preimenovao ga u ime svoje nove stranke GLAS

Prozvani Vincelj tvrdi kako profili glase na njegovo ime te da ne pripadaju bivšoj stranci


Na e- mail naše redakcije stiglo je priopćenje Županijske organizacije HNS – a u kojem su optužili svojeg bivšeg člana, 30 – godišnjeg Romea Vincelja koji je na proteklim izborima bio i njihov kandidat za zamjenika gradonačelnika Krapine, da je Facebook stranicu Mladi HNS – a preimenovao u GLAS Mladih Krapina. Vincelj je, naime, odmah po objavi odluke o koalicije HNS – a i HDZ – a istupio iz svoje stranke, a na nedavno održanoj osnivačkoj konvenciji pristupio je stranci GLAS koju su osnovali bivši članovi HNS- a.


Priopćenje, koje potpisuje predsjednik ŽO HNS – a KZŽ Anđelko Toplovec, kaže kako novoosnovana stranka GLAS na račun HNS-a u Krapini želi ojačati svoju stranačku infrastrukturu. - Nekad član HNS-a, a danas član GLAS-a Romeo Vincelj uzeo si je za pravo da Facebook stranicu Mladi HNS-a Krapina jednostavno otuđi i preimenuje u GLAS Mladih Krapina. Je li to način na koji bi nova stranka trebala jačati svoje članstvo? „Dosljedno“ i „čistog obraza“ se krenulo s okupljanjem članstva i stvaranjem baze na stranačkoj infrastrukturi HNS-a. Vrlo liberalna i građanka metoda. Ovim putem zahtijevamo da se gradskoj i županijskoj organizaciji HNS-a odmah vrati stranica da ju može i dalje nesmetano koristiti. U prilog tvrdnji dostavljamo i sliku nove Facebook stranice koja je nastala promjenom imena – stoji u priopćenju.


Za komentar ove optužbe pitali smo i prozvanog Romea Vincelja. Kako nam je rekao, oba profila koja su koristili mladi HNS – a Krapina otvorio je on još 2005. godine. - Profile sam otvorio na osobno ime i svih ovih godina bio jedini administrator i uređivao ih bez ičije pomoći pa stoga ti profili pripadaju meni, a ne HNS – u. Predsjednik Topolovec to teško može znati, budući da on tada još nije bio ni u HNS –u, rijetko ih je posjećivao, a još rijeđe lajkao. Stoga me čudi iznenadni interes za te stranice, koji prije toga nije postojao – istaknuo je Vincelj.


Dodaje kako je kompletno predsjedništvo mladih HNS – a Krapina izašlo iz stranke zajedno s većinom aktivnih mladih članova pa će stranka jako teško naći novo vodstvo mladih HNS – a u Krapini, kao i administratore stranica.
-Još jednom izražavam žaljenje što se u startu od strane HNS –a napada jedna opcija koja spaja ljude, lišena osobnih interesa, umjesto da se bave važnim temama za nas Zagorce, a to su klizišta ili aktualne posljedice nevremena i tuče u Zagorju. Uostalom zbog toga i HNS podržava Vladu HDZ –a, zar ne? – istaknuo je Romeo Vincelj.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook