Prethodni članak
Sljedeći članak

[RASTURILI SU] Za SŠ Bedekovčina čak četiri prva mjesta i jedno drugo na državnom natjecanju

U organizaciji Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih ove se godine prvi puta održalo zajedničko natjecanje učenika strukovnih škola pod nazivom WorldSkills Croatia


U organizaciji Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih ove se godine prvi puta održalo zajedničko natjecanje učenika strukovnih škola pod nazivom WorldSkills Croatia, na kojem su učenice i učenici Srednje škole Bedekovčina već tradicionalno ostvarili odlične rezultate i prva mjesta.

Na Zagrebačkom velesajmu se od 26. do 28. ožujka 2019. natjecalo više od 450 učenika u 40-ak disciplina. Osim samog natjecanja učenika, događaj je poslužio i za popularizaciju strukovnih zanimanja, organizaciju demonstracija zanimanja za osnovnoškolce iz cijele Hrvatske, kao i za kontakt učenika s budućim poslodavcima.

Učenici Srednje škole Bedekovčina natjecali su se u 10 disciplina: Agro, Cvjećarstvo, Graditeljska tehnologija, Arhitektonske tehnologije, Zidarstvo, Keramičarstvo i oblaganje, Suha gradnja, Soboslikarstvo, Zdravstvena njega i međusektorska smotra područja Graditeljstvo i geodezija, i donijeli u školu sveukupno četiri prva mjesta i jedno drugo.

Prva mjesta su osvojili Josip Sušec (mentor Stjepan Sinković) u disciplini Keramičarstvo i oblaganje, Stjepan Habljak i Ivan Ružđak (mentor Ivan Mohač) u disciplini Suha gradnja, Filip Dačnik (mentor Franjo Ščapec) u disciplini Soboslikarstvo i Elena Đurkan (mentor Jovica Janjatović) u disciplini Graditeljska tehnologija. Petra Sente (mentorica Anamarija Matijević Aleksić) na međusektorskoj smotri Graditeljstvo i geodezija osvojila je drugo mjesto.

Iznimno uspješno predstavili su se i Josip Šobak (mentor Stanko Piljak) u disciplini Agro, -Petra Keliš (mentorica Ivana Sedak) u disciplini Cvjećarstvo, Kristijan Poljak i Matija Kovačićek (mentor Ivan Ded) u disciplini Zidarstvo, Marko Čajko (mentor Damir Bešenić) u disciplini Arhitektonske tehnologije i Monika Kranjčec (mentorica Nikolina Horvat) u disciplini Zdravstvena njega.

Srednja škola Bedekovčina bila je na državnom natjecanju domaćin natjecanja keramičara, što je jedna od novina od ove godine, te uspješno predstavila školu mnogobrojnim posjetiteljima.

Ujedno je to bio i podsjetnik na vrlo uspješan niz natjecanja na kojima se učenici škole natječu, donose prva mjesta i medalje i promoviraju školu kao jednu od najuspješnijih na području Republike Hrvatske.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook