Prethodni članak
Sljedeći članak

Raspisani natječaji za dječje priredbe Dana kajkavske riječi Zlatar

Ove će se održati 49. izdanje manifestacije 'Dani kajkavske riječi'


U okviru programa 49. manifestacije "Dani kajkavske riječi" koja će se održati u Zlataru krajem rujna, Pučko otvoreno učilište dr. Jurja Žerjavića Zlatar organizira tri priredbe posvećene kulturnom stvaralaštvu mladih koje su postale zaštitnim znakom ove tradicionalne kulturne manifestacije.

To su Zbor malih pjesnika, Festival dječje kajkavske popevke te dječja likovna izložba "Čovjek čovjeku". Ovih su dana raspisani natječaji za osnovne škole s kajkavskog govornog područja. Za Zbor malih pjesnika u obzir dolaze isključivo pjesme napisane kajkavskim dijalektom koje nisu javno izvođene ili objavljene u listovima i publikacijama, osim u školskom tisku i dječjim listovima, a tema nije zadana.

Na natječaj se može poslati najviše 5 pjesama jednog autora, a rok za dostavu radova je 25. travnja.

Što se tiče Festivala dječje kajkavske popevke, skladbe se šalju do 28. veljače. autori glazbe mogu biti samo grupe učenika, a tekstovi za uglazbljenje su stihovi pjesama prispjelih na natječaj za Zbor malih pjesnika 2017. Tekstove odabire organizator i dostavlja ih školama zajedno s natječajem. Na Dječjoj likovnoj izložbi 'Čovjek čovjeku', tema nije zadana, a radovi mogu biti izvedeni u bilo kojoj likovnoj tehnici.

Radove na natječaj šalju osnovne škole, a mogu se poslati najviše tri rada istog autora i to zaključno do 15. svibnja.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook