Prethodni članak
Sljedeći članak

Raspisan javni poziv za predlaganje članova Kulturnog vijeća Krapinsko-zagorske županije

Pozivaju se institucije i udruge iz područja kulture i umjetnosti da podnesu pisane i obrazložene prijedloge kandidata za članove Kulturnog vijeća

  • foto: http://gaa.mhz.hr

    foto: http://gaa.mhz.hr


Zakonom o kulturnim vijećima predviđeno je da svaka županija, Grad Zagreb te grad koji ima više od 20.000 stanovnika, osnuje kulturno vijeće(dalje KV KZŽ). Pridržavajući se zakonske regulative, Županijska skupština Krapinsko- zagorske županije je krajem prosinca 2004. godine donijela Odluku o kulturnom vijeću Krapinsko – zagorske županije („Službeni glasnik Krapinsko – zagorske županije“ broj 16/04. ). Navedenom odlukom detaljno su propisane značajke kulturnog vijeća kao što su: djelokrug, broj (sedam članova) i mandat (4 godine), postupak izbora, imenovanja i razrješenja članova, zadaće, način rada i odlučivanja. Postupajući po toj Odluci, od tada pa do danas provedene su procedure za predlaganje i imenovanje tri saziva Kulturnog vijeća Krapinsko - zagorske županije. Kako se bliži kraj mandata i ovog 3. saziva KV, Župan Krapinsko zagorske županije upućuje javni poziv institucijama i udrugama s područja umjetnosti i kulture da podnesu pisane i obrazložene prijedloge za izbor članova KV.

Pozivaju se institucije i udruge iz područja kulture i umjetnosti da podnesu pisane i obrazložene prijedloge kandidata za članove Kulturnog vijeća koje se, sukladno članku 2. Odluke, osniva pri Krapinsko – zagorskoj županiji za područja:

1. glazba i glazbeno – scenska umjetnost
2. dramska umjetnost
3. film i kinematografija
4. knjiga i nakladništvo
5. likovna umjetnost
6. nove medijske kulture i kulturno stvaralaštvo mladih
7. međunarodna kulturna suradnja i europske integracije.

Za članove Kulturnog vijeća mogu biti kandidirani kulturni djelatnici i umjetnici iz gore navedenih područja kulture i umjetnosti koji su svojim dosadašnjim stručnim i umjetničkim radom pokazali da mogu pridonijeti ostvarenju ciljeva zbog kojih je Kulturno vijeće osnovano.

Član Kulturnog vijeća ne može biti osoba koja ima udio u vlasništvu ili sudjeluje u upravljanju pravne osobe koja obavlja djelatnosti u kulturi iz područja Kulturnog vijeća.

Prijedlozi s obrazloženjem i naznakom za koje područje se kandidat predlaže, podnose se od 05. siječnja 2018. pa najkasnije do 19. veljače 2018. godine na adresu: Krapinsko – zagorska županija, Upravni odjel za obrazovanje, kulturu, sport i tehničku kulturu, 49 000 Krapina, Magistratska ulica 1.

Prijedlozi se mogu dostaviti i elektroničkim putem na mail: [email protected].

Cjeloviti tekst Javnog poziva pronađite na stranici: http://www.kzz.hr/javni-poziv-kulturno-vijece-2018

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook