Prethodni članak
Sljedeći članak

RANA JESEN: Danas pogoršanje vremena

Većinu tjedna vrijeme će biti povoljno, uz jednokratko pogoršanje s utorka na srijedu i onda opet možda oko nedjelje


S obzirom da je klimatološka jesen počela s prvim danom rujna, a ona kalendarska 23.9., ovakvo vrijeme primjereno je dobu godine. Kiša je potpuno nadoknadila manjak iz ljetnih mjeseci, a ponegdje je rujan postavio nove kišne rekorde. Čini se da će vrijeme većinu ovog tjedna biti povoljno uz jednokratko pogoršanje s utorka na srijedu i onda opet možda oko nedjelje. Prvog listopadskog jutra već je ponegdje bilo jutarnjeg mraza, a naredna će jutra biti dosta hladna, no u većini mjesta bez pravog mraza.

Danas će vrijeme biti sve oblačnije, u prvom dijelu dana čini još uvijek suho. Poslijepodne i osobito navečer bi moglo biti nešto kiše. Uz slab do umjeren jugozapadni vjetar temperatura zraka će popodne biti između 17 i 20 Celzijevih stupnjeva, a i jutro bi trebalo biti malo toplije. Zbog južine i približavanja atmosferske fronte imat ćemo malo lošiju biometeorološku situaciju pa su kod meteoropata i kroničnih bolesnika moguće manje tegobe.

U noći na srijedu većinom oblačno uz kišu, ali bi se vrijeme brzo trebalo smiriti pa će kiša u srijedu do jutra vjerojatno prestati nakon čega slijedi i djelomično razvedravanje. Poslijepodne bi trebalo biti dužih sunčanih razdoblja. Jutro malo hladnije, a dnevna temperatura će biti slična kao u utorak.

U četvrtak bi vrijeme trebalo biti povoljnije, većinom suho uz duža sunčana razdoblja. Jutro će ponovno biti hladnije uz moguću maglu ili nisku naoblaku, a danju bi uz sunce moglo biti malo toplije uz najvišu temperaturu blizu 20 Celzijevih stupnjeva. Bit će to zdravo mirno vrijeme, ali uz malo lošiju biometeorološku situaciju.

Tijekom petka vjerojatno nam stiže još jedna promjena vremena. Već od jutra će biti oblačnije, povremeno s kišom, a zapuhat će umjeren vjetar sjevernih smjerova. Temperatura zraka će biti sve niža kako dan odmiče pa je moguće da će jutro biti toplije od poslijepodneva.

U danima vikenda nastavit će se prohladno vrijeme uz dosta oblaka. Mjestimice može pasti malo kiše, ali čini se da ćemo imati i duža suha razdoblja. U jutarnjim satima je moguća magla ili niska naoblaka, a sredinom dana i malo sunca. Jutra će biti dosta hladna, a ni dnevna temperatura baš neće ići preko 15 Celzijevih stupnjeva.

Slično bi se vrijeme moglo zadržati i u ponedjeljak, navodi portal 'Kad će Kiša'.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook