Prethodni članak
Sljedeći članak

Radovi na proširenju Vatrogasnog doma u Mariji Bistrici

Već duže vremena postoji potreba za proširenjem prostorija, a ovih su dana završili i radovi na prvom dijelu proširenja


Na području Općine Marija Bistrica djeluju 4 dobrovoljna vatrogasna društva udružena u Vatrogasnu zajednicu Općine Marija Bistrica. Uz to u Mariji Bistrici postoji i ispostava Zagorske javne vatrogasne postrojbe Zabok, koja je smještena u Vatrogasnom domu središnjeg društva bistričke zajednice, DVD-a Marija Bistrica.

Već duže vremena postoji potreba za proširenjem prostorija, a ovih su dana završili i radovi na prvom dijelu proširenja. Dozidana je prostorija, koja će služiti kao garaža i spremište.

- Plan je da se u novo izgrađeni dio u prizemlju preseli Ispostava ZJVP-Zabok, koja bi tu dobila garažu, ured i dvoranu za sastanke – napominje načelnik Općine Marija Bistrica Josip Milički i dodaje kako će to omogućiti da sva vozila DVD-a Marija Bistrica budu pod krovom.

- Sada je u planu dogradnja na katu, proširenje dvorane, zamjena krovišta i stolarije, fasada i grijanje. Taj projekt koji bi mogao imati vrijednost oko 2. milijuna i 700 tisuća kuna, planiramo prijaviti na Mjeru 7.4 - dogradnja i rekonstrukcija vatrogasnog doma – ističe načelnik i zaključuje, kako bi kompletnim rješenjem DVD Marija Bistrica, ali i VZO Marija Bistrica dobili adekvatan prostor, koji bi mogle koristiti i druge udruge, i koji bi bio podoban i za razna predavanje i seminare.

Spomenimo da je ovaj završeni dio radova u vrijednosti cca. 150 tisuća kuna. Općina Marija Bistrica osigurala je 120 tisuća, a ostatak će osigurati DVD Marija Bistrica. Radove je izvodila tvrtka 4 ARTIS iz Petrovskog.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook