Prethodni članak
Sljedeći članak

Radovi na cesti Družilovec - Sv. Juraj u punom jeku, uskoro kreću i radovi na proširenju Dječjeg vrtića Rožica

Načelnik Općine Veliko Trgovišće, Robert Greblički upoznao nas je s nekim komunalnim i infrastrukturnim radovima na području općine


Na području općine Veliko Trgovišće u tijeku su radovi na rekonstrukciji nerazvrstane ceste Družilovec – Sv. Juraj. Sredstva za rekonstrukciju dobivena su iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj, a EU će sufinancirati taj projekt s 85% dok će ostalih 15% financirati Republika Hrvatska. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.162.334 kune.

- Dobroj dinamici radova pogoduje i lijepo vrijeme. Izgrađeni su potporni zidovi, a radovi će uskoro biti gotovi – rekao je trgoviški načelnik Robert Greblički. Naglasio je i kako su u potpunosti završeni radovi na mrtvačnici kod Tri kralja, a tehnički pregled očekuje se kroz mjesec dana. Čim se kraju privedu radovi na cesti Družilovec – Sv. Juraj, krenut će se i s radovima na proširenju groblja.

Prema riječima načelnika, nedostaje ukopnih mjesta pa je proširenje i više nego nužno. A najsretnija vijest za roditelje s područja Velikog Trgovišća zasigurno je skori početak radova na proširenju Dječjeg vrtića Rožica. Nedavno je pokraj vrtića dovršena izgradnja i uređenje parka za djecu što je sufinanciralo Ministarstvo demografije, mladih i socijalne politike, a kroz nekoliko dana krenut će i radovi na proširenju. Kapacitet vrtića odavno je premali, a lista čekanja sve je veća.

– Imamo nešto više od 50 djece na listi čekanja što je uistinu velika brojka. Nakon što proširimo vrtić za dvije odgojne skupine, upisat ćemo svu djecu s liste čekanja no čini mi se kako će, ako je suditi po dinamici doseljavanja, uskoro biti potrebna i izgradnja novog vrtića. No, to su slatke muke – istaknuo je Greblički. Valja reći kako je Općina Veliko Trgovišće preko mjere 7.4.1 dobila 3.228.434 kuna za proširenje vrtića.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook