Prethodni članak
Sljedeći članak

'Radobojska uspinjača 2017'

Ovogodišnji radobojski maraton održao se po deseti puta


Po jubilarni 10. put u nedjelju je održan radobojski maraton – „Radobojska uspinjača 2017“. Na već poznatoj i relativno zahtjevnoj stazi okupilo se više od 70 trkača koji su i ove godine iskazali svoje trkačko umijeće i izdržljivost. Tradiciju pobjednika i ove godine nastavio je Nikola Špoljar kojemu je ovo ujedno bila peta pobjeda u nizu na radobojskoj stazi. U ženskoj konkurenciji nabolje vrijeme ostvarila je Maja Perišić.

Valja napomenuti da je ove godine iznimni rezultat ostvario i domaći natjecatelj Stjepan Sever koji je u ukupnom poretku osvojio 8. mjesto dok je u dobnoj kategoriji M45 osvojio prvo mjesto. Ove godine na startu radobojske utrke pojavio se i dosad najmlađi član u 10 godina održavanja radobojske utrke – Luka Kranjčec (2010. godište). Zahtjevnu stazu sa mnoštvo uspona i nizbrdica Luka je svladao bez problema te mu na tom uspjehu iskreno čestitamo. Za svaku pohvalu je i nastup najstarijeg člana Stjepana Puha (1937. godište) koji je također bez problema odradio utrku.

Organizatori ovogodišnje utrke bili su Klub Maraton Krapina, Općina Radoboj, Sportska zajednica Općine Radoboj i Školsko sportsko društvo Mirna.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook