Prethodni članak
Sljedeći članak

Radnici su u redu, vlasnik nije

Savez samostalnih sindikata Hrvatske, nezadovoljan odnosom vlasnika HTP-a «Matija Gubec» prema zaposlenicima


Savez samostalnih sindikata Hrvatske, nezadovoljan odnosom vlasnika HTP-a «Matija Gubec» prema zaposlenicima, prestao je tamo trošiti svoj novac, odnosno, organizirati raznorazne seminare, edukacije i sindikalne škole. Taj bojkot, kažu u Savezu, poruka je poslodavcu da nešto mora promijeniti.

Nezadovoljni odnosom vlasnika HTP-a «Matija Gubec» iz Stubičkih Toplica prema zaposlenicima, čelnici Samostalnog sindikata ugostiteljstva i turizma Hrvatske već godinama s njim vode borbu, a jedan od zanimljivijih načina je i bojkotiranje «Stubaka» kao mjesta pogodnog za organiziranje raznih sindikalnih kongresa, seminara, edukacija i sličnog. Budući je SSUTH jedan od 23 člana Saveza samostalnih sindikata Hrvatske, apelirali su i na ostale sindikate pa tako i na sam Savez, da se pridruže njihovom bojkotu.

Radnici su u redu, vlasnik nije

Prema riječima Ane Miličević Pezelj, voditeljice sektora za organizaciju, obrazovanje i izdavačku djelatnost SSSH, Savez više u HTP-u ne organizira nikakva događanja, iako je, kako nam je rekla, mjesto gotovo idealno za razne seminare i sindikalne škole.

-Moram naglasiti da smo mi imali izvrsnu suradnju s HTP-om «Matija Gubec», bili smo izrazito zadovoljni i s djelatnicima, i s ugostiteljstvom, i s Upravom. Naši granski sindikati tamo su organizirali kongrese, a mi smo organizirali puno sindikalnih škola, edukacija i seminara, pa čak i onih međunarodnih. Dakle, nije problem u HTP-u, ni djelatnicima, već u vlasniku –kaže Ana Miličević Pezelj te dodaje da odluku Saveza ipak ne poštuju svi sindikati, već neki i dalje tamo organiziraju svoje kongrese i seminare.

Valjda će shvatiti

- Mi smo, zapravo, u strašnoj nedoumici, jer zapravo ne znate koga kažnjavate. Ipak, nadamo se da će poslodavac shvatiti da nešto nije u redu kad ga bojkotiramo i da nešto mora promijeniti – pojasnila nam je naša sugovornica iz SSSH te dodala da se bojkotom, kad nema drugog rješenja, služe i njihove kolege na zapadu.

Hoće li vlasnik shvatiti teško je reći, no vidjet će se to, ako ne prije, na jesen, kad sazri grožđe.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook