Prethodni članak
Sljedeći članak

Radi projekta 'Kaj sportaš?' sportski klubovi postali bogatiji za nove članove


Savjet mladih grada Donja Stubica proveo je projekt Kaj sportaš?, i to prezentacijom sportova koji su aktivni u gradu.

Tijekom dva dana provedbe u Sportskoj dvorani, velim broj osnovnoškolaca, ali i ostalih zainteresiranih, upoznao se s floorballom, badmintonom, stolnim tenisom, penjanjem i nogometom.

U subotu, 12. studenoga, sportovi su najprije prezentirani zainteresiranima, a potom su ih mogli i isprobati i okušati se u njima, dok su drugog dana održana natjecanja. Svatko se mogao prijaviti za natjecanje u sportu u kojem je želio, a nakon sat vremena priprema, krenulo je natjecanje.

Pobjednici su primili pehare, ali i poklon pakete koji su uručeni svim natjecateljima. – Odazivom smo iznimno zadovoljni, jer je sudjelovalo sedamdesetero djece i mladih što je poprilično velik broj za naš mali grad. Najveći interes je zasigurno imalo penjanje gdje nisu prošle ni dvije minute, a da netko nije bio na stijeni. Cilj projekta naravno bio je promocija tjelesne aktivnosti i uključivanje mladih u sport, a ono što nam govori da je cilj postignut jest činjenica da su sportske udruge i klubovi postali bogatiji za nekolicinu članova koji su im se pridružili odmah na idućem treningu – napomenuo je predsjednik Savjeta mladih Luka Kuhta. Za provedbu projekta Savjet mladih dobio je sredsrtva preko županijskog participativnog proračuna za mlade.

 

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook