Prethodni članak
Sljedeći članak

Psihomodo pop, Mejaši, simulator letenja i najveći aeromiting u Hrvatskoj

Najveći aeromiting u Hrvatskoj održava se ove godine po 21. put


'Susreti za Rudija', najveći aeromiting u Hrvatskoj koji se održava u spomen na legendarnog pilota Hrvatskog vojnog zrakoplovstva Rudolfa Perešina održat će se u nedjelju 13. svibnja, a program će se održati već od petka 11. svibnja. Taj dan će se od 14 do 17 sati održavati predavanje za učenike srednjih škola s područja Krapinsko-zagorske županije predavača Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane o Rudolfu Perešinu, zanimanju vojnog pilota i ulozi zrakoplovstva u Domovinskom ratu te predavača Ministarstva hrvatskih branitelja Republike Hrvatske i Udruge branitelja Domovinskog rata „Sveti Juraj“ Gornja Stubica o Domovinskom ratu u Spomen parku Rudolfa Perešina i Sportskom centru u Gornjoj Stubici.

Isti dan će u 18 sati biti otvorena izložba posvećena Rudolfu Perešinu i domoljubno – tamburaška večer u Muzeju seljačkih buna, a od 20 sati će se pod šatorom kod Sportskog centra održati zabavni program, a nastupat će Psihomodo pop.

U subotu 12. svibnja od 12 do 20 sati održat će se malonogometni turnir na igralištu OŠ Matije Gupca, od 14 do 16 sati održat će se 'Mala škola zrakoplovstva' u Sportskom centru, a od 16 do 17 sati održat će se predavanje o Domovinskom ratu i Rudolfu Perešinu za učenike osnovnih škola s područja Krapinsko-zagorske županije Sportskom centru.

Dodajmo kako će i u petak i subotu u Sportskom centru bit postavljen 'simulator letenja' Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane u kojem će učenici srednjih i osnovnih škola s područja Krapinsko-zagorske županije moći simulirati i upravljanje MIG-om uz stručnu pomoć pilota Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane, a od 20 sati će se pod šatorom odvijati zabavni program uz tamburaše 'Mejaše'.

U nedjelju 13. svibnja će se s početkom u 9 i 15 obilježiti gradnja Spomen hiže Rudolfa Perešina u Jakšincu, sveta misa počinje u 10 sati u Župnoj crkvi svetog Jurja u Gornjoj Stubici, a u 11:30 startat će Memorijalna utrka 'Rudolf Perešin' u Spomen parku. Od 12 sati počinje BEE sajam, sajam bio, eko, etno proizvoda Gupčevog kraja u organizaciji Općine Gornja Stubica i Turističke zajednice područja Donja Stubica i Gornja Stubica u Sportskom centru.

Svečano otvorenje XXI. Susreta počinje u 12 sati u Spomen parku Rudolfa Perišina uz sudjelovanje Povijesne postrojbe Krapinsko-zagorske županije 'Keglevićeve straže Kostel', Počasno-zaštite bojne Ministarstva obrane RH te Zrinske garde iz Čakovca i uz najavu kuburaškog društva 'Tri kralja'.
U 14 sati će se održati podjela pehara pobjednicima memorijalne utrke, a od 15 sati počinje letačkog programa – aeromitinga na prostoru sportskog centra u Gornjoj Stubici. U 18 sati počinje kulturno-zabavni program pod šatorom, u 21 sati predviđen je vatromet uz najavu Udruge kuburaša 'Marija Bistrica', a nastavlja se zabavni programa pod šatorom.

Aeromiting organizira Općina Gornja Stubica i Zagrebački zrakoplovno tehnički savez Rudolfa Perešina, pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske, gradonačelnika Grada Zagreba i Gradske skupštine Grada Zagreba i uz supokroviteljstvo i suorganizaciju Ministarstva hrvatskih branitelja i Krapinsko-zagorske županije.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook