Prethodni članak
Sljedeći članak

Prvim rebalansom proračun Grada Krapine povećan za 5,2 milijuna kuna

Na sjednici je donijeta i odluka o pokretanju izrade urbanističkog plana uređenja Turističko – rekreacijskog predjela Šemničke toplice


Krapinsko Gradsko vijeće na svojoj je posljednjoj sjednici donijelo prvi rebalans gradskog proračuna. Proračun je uvećan za 5,2 milijuna kuna te sada iznosi 51 milijun kuna. Na prihode i primitke samog Grada odnosi se 44,2 milijuna kuna, a na vlastite namjenske prihode proračunskih korisnika 6,8  milijuna kuna. Što se tiče prihoda, najveće povećanje se planira od poreza na dohodak, više od 2 milijuna kuna, navodi gradonačelnik Zoran Gregurović. U proračun su uključena i sredstva odobrena na brojnim natječajima na koje se Grad prijavio, a povećana su i primjerice sredstva za održavanje komunalne infrastrukture, za 300 tisuća kuna.

- Što se tiče nabave i postave komunalne urbane opreme predvidjeli smo 80 tisuća kuna za postavljanje dodatnih nadstrešnica na autobusnim stajalištima, osobito u vanjskim mjesnim odobrima iz kojih djeca putuju školski prijevozom u školu u Krapinu, a želja da kroz par godina pokrijemo područje cijelog grada – navodi Gregurović.

Na sjednici je donijeta i odluka o pokretanju šestih izmjena i dopuna Urbanističkog plana, koji se treba uskladiti prema Prostornom planu. Donijeta je i odluka o pokretanju izrade urbanističkog plana uređenja Turističko – rekreacijskog predjela Šemničke toplice. – Na natječaju Ministarstva regionalnog razvoja smo dobili 600 tisuća kuna za izradu projektne dokumentacije za  Šemničke toplice, no da bi uopće mogli krenuti s tim, jedan od preduvjeta je da se napravi urbanistički plan uređenja koji će biti na neki način i podloga da bi se  mogao napraviti projektni zadatak za raspisivanje natječaja za izradu projektne dokumnetacije. Očekujemo da bi natječaj za  izradu projektne dokumentacije izašao početkom sljedeće godine – pojasnio je gradonačelnik Gregurović.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook