Prethodni članak
Sljedeći članak

Prvi domaći poraz Jesenja

9. kolo I. Hrvatske malonogometne lige, JESENJE – Futsal Dinamo 2:6


U sjajnom ambijentu pred šestotinjak gledatelja, malonogometaši Jesenja nakon tri remija doživjeli su prvi prvenstveni poraz i to od Futsal Dinama (2:6). Zagrepčani su praktično sve riješili u prvih petnaest minuta igre u kojima su potpuno dominirali. Odmah su visoko pritiskali Jesenje kod kojeg se itekako osjetilo neigranje „playmakera“ Vincelja, zbog tri žuta kartona, a i iz istog razloga trener Robert Grdović na dispoziciji nije imao ni Kovačeca.

Već u 4. minuti pritisak gostiju nakon asistencije pogotkom je sa šest metara udaljenosti okrunio Čekol. A onda su krenule početničke greške domaćih igrača, pa su tako gosti iduća tri pogotka postignuli doslovno nakon što su im domaći igrači darivali loptu u noge. Tako je Šulentić za 0:2 poentirao nakon pogiravanja Gamileca, a svoju drugi pogodak za 0:3 Čekol je postigao nakon greške Puljeka. Za 0:4 gostiju, treći asistent domaćih nakon Gamilca i Puljeka bio je Strabić, a nemilosrdni egzekutor Prgomet. Mogli su gosti postići još koji pogodak, no isto tako Švaljek i Rumbak pogodili su vratnicu. Na odmor se ipak otišlo rezultatom 1:4, nakon što je Grcić skrenuo oštar udarac Cvilka u svoju mrežu. Futsal Dinamo je od 14. minute imao pet akumuliranih prekršaja, ali domaći nisu znali izazvati šesti za udarac s deset metara.

Domaći su u drugom dijelu ostavili puno bolji dojam i bili su gotovo ravnopravan protivnik Dinamu. Nakon niza prijetni na obje strane Kanjuhu 31. minuti odlično pronalazi Matoševića, a ovom nije bilo teško pogoditi praznu mrežu. Minutu kasnije svoj odličan solo-prodor Rumbak završava pogotkom za 2:5. U idućem napadu Švaljek je sam pred Hercigonjom, ali je neodlučan i šansa za napetu završnicu odlazi u vjetar. Kazna stiže u 35. minuti kada Penava nakon dvostrukog duplog pasa sa Čekolom trese mrežu za konačnih 2:6. U posljednjih pet minuta Grdović je na poziciju igrača-vratara stavio Gamilca  i to čak nije ni loše izgledalo, domaći su stvorili dvije izgledne prilike, ali rezultat se nije mijenjao.

- Opekli smo se protiv Vrgorca i danas smo bili puno oprezniji, a rekao bi i pametniji. Od početka smo stiskali, znali smo da će prije ili kasnije domaćin napraviti pogreške, a to se na kraju i dogodilo. Što se tiče domaće momčadi oni moraju samo vjerovati u sebi. To je vrlo dobra momčad s dva odlična „pivota“ i mislim da će uz trenera Grdovića krenuti prema gore – završnu ocjenu dao je trener Futsal Dinama, legendarni Mićo Martić.

JESENJE – FUTSAL DINAMO 2:6 (1:4)

KRAPINA: SD Krapina, GLEDATELJA: 600, SUCI: Džeko i Stanić (oba iz Zagreba). DELEGAT: Siladi (Zabok).

STRIJELCI: 0:1 Čekol 4', 0:2 Šulentić 6', 0:3 Čekol 17', 0:4 Prgomet 15', 1:4 Grcić 16' (ag), 1:5 Matošević 31', 2:5 Rumbak 32', 2:6 Penava 35'.

JESENJE: Končevski, Cvilko, Strabić, Švaljek, Rumbak, Malogorski, Janžek, Krsnik, Gamilec, Veverec, Osredečki, Puljek, Artić. TRENER: Robert Grdović

FUTSAL DINAMO: Hercigonja, Grcić, Kanjuh, Matošević, Penava, Maloševac, Šulentić, Đulvat, Mužar, Gagulić, Čekol, Dekanić, Prgomet, Rajh. TRENER: Mićo Martić

AKUMULIRANI PREKRŠAJI: Jesenje: 6 (1+5); Futsal Dinamo: 6 (5+1)

Ostali rezultati 9. kola:

Osijek Kelme – Crnica 3:5

Vrgorac – Uspinjača Gimka 3:3

Universitas – Brod 035 3:1

Alumnus – Novo Vrijeme

Square – Split (3.12.)

 

Parovi 10. kola:

Uspinjača Gimka – JESENJE (8.12. U 17.30 sati)

Crnica – Brod 035

Futsal Dinamo – Alumnus

Split – Vrgorac

Novo Vrijeme – Universitas

Osijek Kelme – Square

Robert Grdović: "Morat ćemo napraviti radikalne rezove ako želimo zadržati prvoligaški status"


Možda su neki pomislili da će dolaskom trenera Roberta Grdovića pobjede dolaziti same od sebe, no ti nisu realni. Grdović je dokazano vrhunski stručnjak, ali ništa ne ide preko noći. Poraz od četiri gola razlike od Futsal Dinama nažalost je u ovom trenutku realnost ove momčadi.

- Rezultat bode u oči, no Dinamo je pretendent na naslov i zasluženo je pobijedio, iako smo mi kod 1:4 imali par šansi i da smo došli na dva razlike, možda bi utakmicu učinili zanimljivom, no jednostavno vidi se razlika između Dinama i moje momčadi i u ovom trenutku neobjektivno bi bilo očekivati nešto više od ovakvog poraza. Bili smo na momente dobri, no jednostavno ni taktički ni fizički u ovom trenutku ne možemo parirati Dinamu – objektivan je Grdović.

Njegov dolazak na klupu Jesenja je za mnoge bio veliko iznenađenje. Grdović je u ovom trenutku zasigurno jedan od najboljih hrvatskih trenera futsala, a često ga se apostrofira i kao novog izbornika. Nakon što je s Nacionalom i Mariborom ostvario dvostruke krune i mučio ponajbolje europske momčadi, Grdović se odlučio boriti za opstanak s Jesenjem.

- Prihvatio sam izazov jer Krapina nije daleko od Zagreba gdje živim. Nažalost morat ćemo napraviti neke radikalne rezove, ako želimo sačuvati prvoligaški status. Morat ćemo povećati broj treninga i pojačati kadar, jer inače nećemo moći ostati u prvoj ligi – misli Grdović.

Kvaliteta haklera iz krapinskog bazena nikad nije bilo sporna, zna to i Grdović jer inače teško da bi sjeo na klupu zelenih.

- Naši igrači imaju kvalitetu, ali problem je u tome što im je prioritet veliki nogomet. Pitanje je može li uprava održati te igrače dva-tri mjeseca na okupu zajedno sa stožerom, da napravimo bazu za nastavak. Situacija nije bajna, ali treba izgurati do polusezone i onda sjesti i vidjeti što i kako dalje – otkriva nam Grdović.

Sljedeće kolo Jesenje čeka gostovanje kod Uspinjače Gimke.

- Uspinjača je novooformljena momčad, tako da nije tako dominantna kao Futsal Dinamo. No momčad je to koja ima nekoliko igrača s dobrim udarcem i bit će nam jako, jako teško. Dodatan problem biti će nam spora podloga u „Kutiji šibica“, koju su odabrali vjerojatno zbog brzine naših igrača. Morat ćemo se prilagoditi tome ako želim pozitivan rezultat – završio je Grdović.

Dovođenjem Grdovića uprava Jesenja na čelu s predsjednikom Anđelkom Draganićem pokazala je da želi napraviti rezove i sačuvati prvoligaški status. Za to će biti potrebno dovesti barem tri igrača, a vodstvo zelenih već intenzivno radi na tome, a nada se da će uskoro naći i zajednički jezik sa Zagorcem u kojem su tri vrhunska haklera, Majcenić, Kunštek i Hanžić.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook