Prethodni članak
Sljedeći članak

'Prve brazde' Zagorja sutra se natječu na državnom natjecanju orača

Natjecanje se održava u Kupinečkom Kraljevcu kod Zagreba


Sutra se održava jubilarno 15. Natjecanje u oranju Republike Hrvatske, a održava se i 6. Natjecanje u oranju Republike Hrvatske u Kupinečkom Kraljevcu kod Zagreba.

'Prve brazde' Zagorja koji će predstavljati Krapinsko-zagorsku županiju i demonstrirati vještinu oranja su Vilko Kukec iz Belca koji je na županijskom natjecanju pobijedio u kategoriji plugova ravnjaka i Nikola Tuđa iz Zaboka u kategoriji plugova premetnjaka. U kategoriji u oranju konjima našu županiju predstavljat će Mirko Majsec.
Vilko Kukec je uspio 15. srpnja u Zlatar Bistrici obraniti prošlogodišnji županijski naslovom – Radim s voljom, trudim se i uvijek očekujem dobar rezultat. Bez treninga nema ništa, a kada krenete na državno natjecanje steknete puno iskustva i dobijete motivaciju. Na državnom natjecanju prošle godine sam bio osmi, a sada obećajem još bolji rezultat – izjavio je Kukec Zagorskom listu netom nakon što je proglašen županijskim pobjednikom.

20-godišnji Nikola Tuđa ima malo manje iskustva na natjecanju u oranju. Ove godine je prvi puta sudjelovao na županijskom natjecanju orača. Bio je zamjena Dragomiru Jadeku u zadnji tren te se nije mnogo problema. – Imam malo tremu pred državnim natjecanjem, moram se pripremiti – rekao je Tuđa netom nakon županijskog natjecanja.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook