Prethodni članak
Sljedeći članak

PROSLAVLJEN DAN OPĆINE: 'Krapinske Toplice razvijaju se u svim segmentima, a nedostaje nam adekvatna sportska dvorana'

Na svečanoj sjednici održanoj u Hotelu Toplice bili su pristuni brojni načelnici, gradonačelnici i uvaženi gosti


Večeras je u Hotelu Toplice u Krapinskim Toplicama održana svečana sjednica tamošnjeg Općinskog vijeća povodoma Dana općine i župe. Sjednicu je otvorio predsjednik Općinskog vijeća Zvonko Očić, a nakon njega okupljenima se obratio načelnik Ernest Svažić. U svom je govoru rekao kako Krapinske Toplice u 'bijelom svijetu' uvijek budu predstavljene kako odličan spoj javnog i privatnog. - Općina sama po sebi ne može puno toga postići. Kada malo bolje sagledamo što imamo u Općini vidimo da imamo mrežu nerazvrstanih cesta, imamo društvene domove, a da bismo došli do uspjeha i ulaganja moramo surađivati i umrežiti brojne dionike – objasnio je Svažić. Zahvalio je svim Topličankama i Topličanima na doprinosu koji daju u razvoju svog mjesta, volonterima, udrugama i općinskim vijećnicima. - Ostvarenje projekata nemoguće je bez suradnje sa županijom i županijskim stručnim službama. Raduje me najava proširenja kapaciteta naše bolnice i ovim putem posebno zahvaljujem ravnateljici i voditelju tehničke službe na kontinuiranoj suradnji – dodao je Svažić te spomenuo da Županijska uprava za ceste ima spremnu dokumentaciju za cestu kroz centar Krapinskih Toplica što je vrlo važan project, a pohvalio je I suradnju sa Župom Presvetog Trojstva.

Načelnik Svažić spomenuo je i dobru suradnju sa Zagorskim vodovodom, Fondom za zaštitu okoliša i ZAROM s kojom su, prema načelnikovim riječima, razradili project uređenja centra mjesta. - Afsfaltirali smo preko 3 kilometara ceste i u suradnji sa Zagorskim vodovodom doprijeli do visokih zona koje su dugo čekale na opskrbu vodom – nabrojio je načelnik Krapinskih Toplica. Kao manjkavost je izdvojio sportsku instrasturkturu,a spomenuo je i da je pripremljena dokumetacija za novi vatrogasni dom i Centar za posjetitelje.


A da županija ozbiljno razmišlja o izgradnji sportske dvorane u Krapinskim Toplicama, a sve u suradnji s Općinom, potvrdio je i župan Željko Kolar. Rekao je da je adekvatna sportska dvorana uistinu ono što ovoj općini treba te dodao da se nada da će se pokrenti razgovori u tom smjeru. Dotaknuo se i zdravsvenog turizma uz riječi da će uskoro krenuti i ulaganja u Specijalnu bolnicu za medicinsku rehabiitaciju u Krapinskim Toplicama. – Ja sam prije tri godine na svečanojsjednici rekao da kada gospodin Plahutar otvori bazene, da će u Krapinskim Toplicama krenuti ulagački boom. To se i dogodilo – istaknuo je župan čestitajući svim žiteljima Dan župe i općine.


U sklopu sjednice uručene su i nagrade zaslužnim pojedincima. Plakete su tako uručene Sunčici Martinec, Snježani Šoštarko, Sofiji Petrović, Karolini Kušer, Mirjani Blažević, Darku Špoljaru i Jurici Sinkoviću. Povelje su dobili klinika Magdalena, Lovačko društvo Fazan i Društvo Naša djeca.

Okupljenima su se obratili i saborski zastupnik Žarko Tušek koji je pohvalio smjer u kojem se kreće razvoj Krapinskih Topkica te gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook